Annons:

Sök

Annons:

Efter skandalen med de dödade hönorna: Vd:n medger brister i proudktionskedjan

Vid en anläggning i Mönsterås ska flera hönor ha dödats genom att bland annat ha slagit ihjäl med träpåkar. Foto: Djurrättsalliansen

Efter skandalen med de dödade hönorna: Vd:n medger brister i proudktionskedjan

Vd:n för äggproducenten C A Cedergen i Mönsterås medger att man brustit i produktionskedjan när hönor plågades ihjäl på anläggningen, och att man nu vidtagit åtgärder. Bland annat ska alltid egen personal finnas på plats vid tömning av stallet.

Annons:

Det var tidigare i veckan som en smygfilm från organisationen Djurrättsalliansen publicerades. På filmen ses hönor slås ihjäl med påkar, och en höna kläms också i en dörr. Filmen sades komma från Sveriges största äggproducent C A Cedergren i Mönsterås.

Brustit men vidtagit åtgärder

För SVT berättar nu företagets vd Claes Cedergren att man har identifierat var det har brustit i produktionskedjan samt att man har vidtagit åtgärder så att det inte ska hända igen.

– Normalt sett är det personalen från slakteriet, ett externt företag vi anlitar, som ska se till att stallet är tomt och det är i det steget det brustit, säger han till SVT.

Enligt Sveriges Television har C A Cedergren avslutat samarbetet med det externa städbolag vars personal misstänks ha plågat djuren. I fortsättningen kommer alltid egen personal finnas på plats vid tömning av stallet framöver.

Inlett intern utredning 

– Slaktbilen ska hållas kvar så länge som möjligt så vi med vår egen personal hinner dammsuga alla levande djur som blir kvar i stallet. Därmed säkerställer vi att det är vårt ansvar att stallet är helt tomt innan man sätter igång med grovsaneringen, säger Claes Cedergren.

– Om extern personal som ska rengöra, mot förmodan upptäcker levande djur, ska de under inga omständigheter någonsin mer avlida djur själva, utan det görs av egen personal, säger han.

Claes Cedergren meddelar också att företaget har inlett en egen intern utredning.

Djurrättsalliansen smygtagna film kan du se HÄR.
Varning för starka bilder.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: