Annons:

Sök

Annons:

Bara ett nytt dödsfall i länet senaste veckorna

Socialstyrelsen har registrerat ett nytt dödsfall i Kalmar mellan 20 juli och 3 augusti. Foto: MostPhotos

Bara ett nytt dödsfall i länet senaste veckorna

Ökningen av antalet döda i covid-19 i Kalmar län har avstannat betänkligt. Mellan 20 juli och 3 augusti redovisar Socialstyrelsen endast ett dödsfall i länet och det i Kalmar.

Annons:

Socialstyrelsens dödstal sägs ligga närmast sanningen eftersom de baseras på dödsorsaksregistret. Den 20 juli hade Kalmar län 67 dödsfall i covid-19. Två veckor senare, den 3 augusti, hade bara ytterligare ett dödsfall rapporterats in.

Det 68:e dödsfallet i länet inträffade i Kalmar. Det betyder att Västervik ligger kvar på 13 dödsfall – mest i länet tillsammans med Mönsterås. Kommunen har fyra dödsfall inom särskilt boende och sex inom hemtjänsten.

Torsås ligger på tolv döda, Kalmar på elva, Mörbylånga och Oskarshamn har fem vardera och Nybro fyra. Dödstalet för Borgholm och Hultsfred är under fyra och redovisas inte av sekretesskäl. I Vimmerby, Emmaboda och Högsby har ännu inte någon person avlidit i covid-19.

 70 procent inom äldreomsorgen

Det nationella dödstalet per den 3 augusti låg på 5 587 personer. 46,9 procent av dem har bott på ett särskilt boende och 25,2 har mottagit hemtjänst. Totalt finns alltså cirka 70 procent av dödsfallen inom äldreomsorgen.

Stockholm har fortfarande flest dödsfall, men utvecklingen har klingat av. Senaste två veckorna har 14 dödsfall rapporterats in i Stockholm och man är nu uppe i 2 267 stycken.

Om man ser till kommuner i närområdet så ligger Valdemarsvik på nio dödsfall (fem inom hemtjänsten), Kinda på åtta (sju på särskilt boende), Ydre har noll, Eksjö har färre än fyra, Vetlanda tio, Uppvidinge lägre än fyra. I alla de kommuner är siffrorna desamma som för två veckor sedan.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: