Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Ny utbildning till Vimmerby – då startar den

Nästa höst börjar en ny utbildning i Vimmerby.

Ny utbildning till Vimmerby – då startar den

Hösten 2021 får Campus Vimmerby en ny utbildning. Det rör sig om en grundlärarutbildning med inriktning mot personal i fritidshem.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Utbildningen startas av Linköpings univeritet och är en utbildning där redan yrkesverksamma ska kunna kombinerade arbete med studien. Förhoppningen är att bristen på utbildade lärare i fritidshem ska minska, skriver universitet i ett pressmeddelande.

Utbildningen kommer att bedrivas på fyra orter, däribland Vimmerby, som samtliga har stor brist på utbildade lärare i fritidshem. 

– Att vi startar en utbildning som gör att man kan kombinera arbete med en lärarutbildning är unikt. Sedan tidigare finns kortare vidareutbildningar, men här får man en komplett treårig lärarutbildning, som man kan kombinera med det jobb man redan har, säger Jörgen Nissen, dekan och ansvarig för lärarutbildning vid Linköpings universitet.

Sker via e-lärande

Utbildningen kommer att ske via så kallat e-lärande. Det innebär att studenterna träffas fysiskt på campus en dag i veckan och tar del av nätundervisning tillsammans. 

Ansökan till utbildningen kommer att kunna göras våren 2021 och utbildningen planeras starta hösten samma år.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: