Annons:

Sök

Annons:

Skärpt uppmaning från Länsstyrelsen – använd inte åvatten för bevattning

För andra gången i sommar går Länsstyrelsen ut med en uppmaning om att inte använda åvatten för diverse bevattning. Foto: Pixabay

Skärpt uppmaning från Länsstyrelsen – använd inte åvatten för bevattning

För andra gången denna sommar går Länsstyrelsen ut med en uppmaning om att inte använda åvatten för bevattning av fält, trädgårdar och fotbollsplaner. 

Annons:

I slutet av juni gick Länsstyrelsen i Kalmar län ut med en uppmaning till allmänheten om att inte använda åvatten för att vattna fält, fotbollsplaner och trädgårdar.

I dag kom sommarens andra uppmaning från Länsstyrelsen. Torkan håller i sig och det är väldigt låga flöden i flera vattendrag i Kalmar län så de uppmanar därför alla att inte använda åvatten för att vattna fält, trädgårdar, fotbollsplaner med mera.

"En lång period med lite nederbörd gör att vattenflödena i länets små och stora vattendrag är långt under det normala för årstiden. Även om det lokalt har kommit regn så tar växtligheten upp mycket av vattnet vilket medför att länets sjöar och vattendrag inte får något stort tillskott av vatten", säger tillförordnad enhetschef Carina Pålsson på Vattenenheten i ett pressmeddelande. 

Det är inte tillåtet att pumpa upp vatten ur ett vattendrag när det finns risk för skada på naturmiljön, som till exempel om vattendragens botten torrläggs. Varje större vattenuttag kan orsaka skada vid dagens låga vattenföring, likaså många små uttag kan skada växt- och djurlivet i åarna.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: