Annons:

Sök

Annons:

Falsk sida skapades i konditoriets namn: ”Meddelade deltagarna att de hade vunnit

Någon har skapat ett fejkkonto i Stigs Konditoris namn och kontaktat flera personer som deltog i tävlingen och sa att de hade vunnit. Foto: Ossian Mathiasson

Falsk sida skapades i konditoriets namn: ”Meddelade deltagarna att de hade vunnit"

En okänd person har skapat en falsk Facebook-sida i Stigs Konditoris namn och kontaktat flera personer om att de har vunnit Gullringskonditoriets tävling. 
– Det är ett fejkkonto. Anmäl och blocka kontot, säger Beatrice Levin Eriksson på Stigs Konditori. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

 De senaste dagarna har Stigs Konditori i Gullringen ordnat en Facebook-tävling där två personer vinner varsin smörgåstårtelängd. 

I dag utsågs vinnarna – men en okänd person skapade tidigt i morse en falsk Facebooksida i Stigs Konditoris namn och meddelade flera deltagare om att de hade vunnit och uppmanade att de skulle registrera sitt namn via en blufflänk. 

– Det är någon som har skapat ett fejkkonto och utger sig för att vara oss. De har kommenterat inläggen från många av de som har deltagit i vår tävling och meddelat att de har vunnit och sagt att de ska registrera sig på en länk som de har lagt ut. Det är fejk. Anmäl och blocka kontot, säger Beatrice Levin Eriksson. 

Folk kontaktade konditoriet

Upptäckten gjordes av flera deltagare som hade blev kontaktade av fejkkontot på torsdagsmorgonen. 

– Personen, som har skapat kontot, har kommenterat deltagarnas inlägg på Facebook. Man har delat vårt inlägg för att vara med i tävlingen och sedan har personen kommenterat deras inlägg om att de har vunnit. Det var flera kunder som skickade till oss i morse om att de hade fått en kommentar om att de hade vunnit. Det var inget som vi såg förrän folk kontaktade oss, säger Beatrice Levin Eriksson. 

Har någon person råkat illa ut?

– Nej, inte vad vi har hört. Det är flera som har ringt och frågat oss vad som har hänt. De har gått in på länken men sett att det inte var något som man skulle gå in på. 

"Kommer vara aktsamma"

Stigs Konditori har varit i kontakt med polisen. 

– De kan inte göra något så länge någon inte har lämnat ut kortuppgifter eller liknande. 

Vad gör ni till kommande tävlingar?

– Vi kommer vara aktsamma och ändra tävlingsmetoder framöver för att kunna komma undan en liknande händelse men det är samtidigt svårt att skydda sig.  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: