Annons:

Sök

Annons:

ANTALET COVID-19-SMITTADE ÖKAR I NORRA KALMAR LÄN

Antalet fall av covid-19 fortsätter att öka i Kalmar län. Under det senaste dygnet har ytterligare fem personer bekräftats smittade, varav två delen av norra länet.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I dag rapporterar Region Kalmar län om fem nya bekräftade covid-19-fall sedan i går.

Hultsfreds kommun, som hade elva nya fall i går, ökar med ytterligare ett i dag, och är nu uppe i 77 bekräftade fall. Oskarshamns kommun ligger kvar på 94. Västerviks kommun ökar med ett fall och är uppe i 168. I Vimmerby kommun fortsätter det vara stabilt och kommunen ligger kvar på 46. Högsby kommun ligger också kvar på sina 21 fall. Kalmar har nu 412 fall – en ökning med två personer.

Vecka 43 hade Region Kalmar 98 nya coronafall och den här veckan noterades hela 135 nya smittade.

Dubbelt så många på sjukhus

I går vårdades två covid-patienter på sjukhus, vilket nu har fördubblats - totalt fyra alltså. Ingen av dem behöver intensivvård.

398 personer har testat positivt i självtester, vilket är oförändrat jämfört med i går. Regionen har provtagit 18 288 (+26) personer, genomfört 25 983 (+131) tester och hittat 816 (+5) smittade.

3 891 personer har testat sig för antikroppar och 370 av dem var positiva. Det utgör enligt regionens statistik tio procent av de testade.

257 personer har skrivits ut från sjukhus. En ska ha skrivits ut under senaste dygnet, enligt regionens uppdatering. 33 har dött på sjukhus under pandemin.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: