Annons:

Sök

Annons:

  • Guldkants fina gest: skänkte julmat till sjukvårdspersonalen

    Guldkant skänkte julmat till sjukvårdspersonalen. Foto: Privat

  • Guldkants fina gest: skänkte julmat till sjukvårdspersonalen

Guldkants fina gest: skänkte julmat till sjukvårdspersonalen

Många har det tufft nu. Inte minst de som står i frontlinjen för kampen mot covid-19. Sjukvårdspersonalen på Västerviks sjukhus fick fin uppskattning av restaurang Guldkant på juldagen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Restaurangen hade nämligen tänkt till och gjort lite extra julmat just det här coronaåret.

– Vi belyser ofta hur tuffa tider det är för restauranger, caféer, frisörer och lokala, små butiker. Det är riktigt tufft för den här näringen och vi på Guldkant försöker stötta lokalt så mycket vi kan. Mitt i krisen för oss så finns det personer som kämpar med liv varje dag. Det är ingen mätning, men de har det tuffare än vad vi har. Personalen som står där på sjukhusen och jobbar med covid är våra hjältar, berättar Jonas Settlin, som driver Guldkant tillsammans med Henrik Arkåsen.

Med den bakgrunden valde Guldkant att göra lite extra julmat – och leverera den till sjukvårdspersonalen.

– Vi kände att vi gör lite extra julmat i år. Det är många där som jobbar hela julen och inte kan träffa sina nära och kära. De är värda lite uppskattning för det hårda arbete de gör. 

"Enkel gest"

Tidigare år har man skänkt julmat till behövande och i år ansåg man att det var sjukhuspersonalen som behövde lite uppskattning allra mest. Företaget skrev om det på sociala medier och gensvaret har varit stort.

– De är alltid väldigt tacksamma. Det är en enkel gest för vår del och det minsta vi kan göra. När det är så här tuffa tider ska man tänka sig för och stötta det lokala. Jag tror att alla vill ha ett Västervik och Vimmerby som finns kvar när man vaknar upp efter covid. Då gäller det att tänka lite extra, säger Jonas Settlin.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: