Annons:

Sök

Annons:

Inom kort startar covid-19-vaccineringen i Kalmar län

Covid-19-vaccinet är på väg till Västerviks och Mörbylånga kommun som är först ut i Kalmar län med att få tillgång till vaccinet. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Inom kort startar covid-19-vaccineringen i Kalmar län

Mörbylånga kommun och Västerviks kommun är först ut med att få tillgång till covid-19-vaccinet i Kalmar län. De två kommunerna får vaccinet i morgon och siktar på att starta sina vaccinationer samma dag. 

Annons:

Covid-19-vaccinet är på väg till Kalmar län. Mörbylånga och Västervik är de två kommunerna i Kalmar län som får börja vaccinera. De kommer ha tillgång till vaccinet från och med i morgon (måndagen den 28 december) och lär starta sina vaccinationer samma dag. Vaccinet ges i två doser med ett intervall på några veckor.

"I takt med att vaccintillgången ökar kommer fler särskilda boenden och kommuner att inkluderas. Planering pågår inför var och hur den fortsatta vaccineringen av prioriterade grupper kommer att ske. Förhoppningen är att vaccinationer ska kunna komma igång i hela länet redan i början av januari, under förutsättning att vaccin och material levereras enligt plan", skriver Region Kalmar i ett pressmeddelande. 

Så ser prioriteringen ut

Målsättningen är att samtliga invånare i Kalmar län ska erbjudas vaccin mot covid-19 under det första halvåret av 2021. Region Kalmar län följer Folkhälsomyndighetens prioriteringsordning för vilka som först ska erbjudas vaccination. En grundprincip är att de personer som har störst behov av att få skydd mot svår sjukdom bör erbjudas vaccination först.

I den första prioriteringsgruppen ingår:

  1. Personer i särskilt boende
  2. Personer i bostad med särskild service för vuxna – LSS
  3. Personer med personlig assistans
  4. Personer i ordinärt boende med hemtjänst och/eller hemsjukvård
  5. Hushållskontakter till personer i ovan grupper
  6. Personal inom ovan verksamheter

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: