Annons:

Sök

Annons:

KURSAD HULTSFREDSBUTIK KAN RÄDDAS: ”FINNS INTRESSE”

Konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson berättar Family Houses butik i Hultsfred kan räddas då det finns intressenter. Bilden är en genrebild. Foto: Pixabay

KURSAD HULTSFREDSBUTIK KAN RÄDDAS: ”FINNS INTRESSE”

Sju av Family Houses butiker i södra Sverige, däribland butiken i Hultsfred, har försatts i konkurs. Konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson är hoppfull om att Hultsfredsbutiken kan räddas. 
– Jag känner mig komfortabel med butikerna i Hultsfred och Eksjö, säger han till vår tidning. 

Annons:

Tidigare i veckan kom nyheten med att sju butiker i klädbutikskedjan Family House har begärts i konkurs. 

En av dem är butiken i Hultsfred, som har funnits på Bryggerigatan i över tio år. Hultsfredsbutiken håller stängt tills de vet när de ska dra igång en utförsäljning. 

Nu kan Dagens Vimmerby/Dagens Hultsfred berätta att det finns en chans för Hultsfredsbutiken att leva vidare. 

– Det har skett utannonsering i veckan och vi ska försöka hitta en köpare till butikerna. Bolaget som berör Hultsfred och Eksjö heter ES Småland AB. Det är ett helägt dotterbolag till Family No:1 House AB som i sin tur har fem olika butiker så de två butikerna ligger i ett eget bolag som är försatt i konkurs, precis som moderbolaget, säger konkursförvaltaren Erik M Gabrielsson. 

Visning i Hultsfred på söndag

När det gäller butikerna i Hultsfred och Eksjö ska konkursförvaltaren sälja inkråmet och har redan gjort klart med visning i Hultsfred på söndag och i Eksjö på måndag. 

Vet du om det finns något intresse för butikerna?

– Min kollega håller på och skickar ut information till de som har anmält intresse. Jag vet att det finns intresse för butikerna. Jag har ingen exakt detaljkoll på hur många som har hört av sig. Det finns åtminstone två spekulanter på båda butikerna, det är vad jag själv har kunskap om. 

Man behöver med andra ord inte förvärva samtliga konkursade butikerna?

– Nej, jag säljer butik för butik. Jag tror att det är få som vill ha butiker på samtliga dessa orter. Troligast är väl att man vet att man vill ha en butik på en viss ort, jag tror att jag når fler potentiella spekulanter på det sättet när man kan välja vilken butik som känns bäst.

Köpte fler butiker och fick inte stöd

Han är hoppfull om att butiken i Hultsfred kan räddas och finnas kvar i någon form. 

– Ja, jag känner mig komfortabel med de två butikerna i Hultsfred och Eksjö. Det är två butiker som är rätt så heta, sedan finns det butiker på andra orter som jag inte är lika säker på.

Vad har du att säga om bolagets sista tid som ledde till konkurs?

– Det här bolaget är inte annorlunda jämfört med andra bolag. De visade vinst i början av året, sedan kom det kända utbrottet av covid-19. Man har därefter inte kvalificerat sig för de här stöden på grund av att man har köpt på sig fler butiker. Omsättningsstöden är kopplade till omsättning. Även om lönsamheten har gått ner när man har köpt de här nya butikerna så har inte omsättningen gått ner, då blir man diskvalificerade för stöden.  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: