Annons:

Sök

Annons:

De har båda blivit färdigvaccinerade: ”Kramat barnbarnen”

Stig och Katarina Karlsson är nu båda färdigvaccinerade och ser fram emot en lite mindre låst tillvaro.

De har båda blivit färdigvaccinerade: ”Kramat barnbarnen”

Många går och väntar på att få bli vaccinerade. Två som har blivit färdigvaccinerade är de äkta makarna Stig och Katarina Karlsson i Gullringen.
– Det känns jättebra, säger de båda.

Annons:

För många, kanske inte minst de över 70 år, har livet satts på paus under pandemin. Det har avråtts från att träffa nära och kära. Ibland har till och med uppmaningarna varit att stanna hemma.

Att det är svårt och tungt förstår de flesta.

Men vaccinet är ljuset i den mörka coronatunneln. Två av de 815 personer som enligt Folkhälsomyndighetens statistik fått två doser i Vimmerby kommun är Stig och Katarina ”Kinna” Karlsson i Gullringen. Stig är i riskgrupp och har hemsjukvård. Därför fick han sin första spruta redan i början av februari. ”Kinna” ska vaccineras för hans skull och fick sin andra dos nu den 24 mars.

De är 78 respektive 71 år gamla och är glada över att de nu kan leva åtminstone lite mer normalt. 

– Det känns förstås bättre än innan. Man känner sig lite mer trygg och lite mer säker. Man ska ändå vara försiktig förstås, men kanske kan träffa barn och barnbarn lite mer än tidigare, säger Katarina Karlsson. 

Har ni kunnat göra det nu?

– Ja, det har vi. Stig har kramat sina barnbarn och då sa ett av dem till honom, att ”farfar, du är bäst”. Det känns förstås fint och det var välbehövligt för båda.

Katarina själv vill dock vara på den säkra sidan och invänta att två veckor passerat från den andra dosen.

– Man vill att skyddet ska vara där helt, säger hon.

"Mer låst"

Att vara nära både barn och barnbarn har de båda saknat mycket under pandemin. Men också att kunna göra det här spontana som pensionär. 

– Man har känt sig mycket mer låst än tidigare. Nu måste man tänka efter hela tiden på vad man gör och kan inte röra sig som förut, säger Stig. 

– Det där spontana har vi saknat. Att kunna åka någonstans, äta något gott, göra något roligt, allt det där har vi saknat, säger ”Kinna” men poängterar samtidigt:

– Samtidigt ska vi inte klaga. Vi har hus, trädgård, skog och natur nära och ett torp. Det finns många som har det mycket värre, men ändå känner man sig lite låst.

Självklart beslut

Båda två var glasklara på att de tänkte vaccinera sig tidigt och har inte haft några dubier inför beslutet att tacka ja.

– Det var ett självklart beslut. Det fanns ingen tveksamhet alls. Man vill kunna börja leva mer som vanligt igen.

Har ni märkt av några biverkningar?

– Nej, Stig har inte känt någonting. Jag hade lite ont i armen, lite ont i huvudet, kanske lite influensakänning men det var inte mer än ett dygn. Allt var så smidigt också. Stig kom de hem och gav vaccin och jag fick åka till Vimmerby. 

De hoppas nu att många svenskar ska få vaccin så att livet kan återgå till något annat än en vardag innehållande restriktioner, uppmaningar och svårigheter.

– Vi får hoppas att det går fort framöver och att vi går mot en sommar som blir bättre. Man vill kunna leva som vanligt och det är skrämmande att det går ner i åldrarna, att fler yngre blir mer sjuka.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: