Annons:

Sök

Annons:

Putte Svensson Sahlin:

Putte Svensson Sahlin ser fram emot ett liv efter pandemin. Foto: Ossian Mathiasson

Putte Svensson Sahlin: "Det kommer ett liv efter jul också"

Efter vad hotellägaren Putte Svensson Sahlin kallar "ett förlorat år", blickar han framåt. Och han tror att det kan komma något positivt ur detta.

Annons:

Hotell Hulingen hamnade i hela Sveriges blickfång när ägaren Putte Svensson Sahlin bröt ihop i rikstäckande media i fjol. Tio år efter att hans livsverk Hultsfredsfestivalen gått i konkurs såg det ut som att hans hotellprojekt skulle gå samma öde till mötes.

"När vi kommer in i februari nästa år och vi ligger 400 000 back, då har vi inga pengar" sa han till Aftonbladet i mars 2020. 

Ingen risk för konkurs

Nu har ett år gått och ingenting har egentligen förändrats. Hotellet hade 35 anställda innan Coronapandemin drog igång, att jämföra med sju anställda idag. Under årets första kvartal kan man konstatera en minskning på 60 till 70 procent och man genomför inga evenemang. Ändå föreligger ingen risk för konkurs, menar Putte Svensson Sahlin: 

– Hotellet klarar sig. Det kommer ett liv efter jul också som grisen sa. 

Hur ser det ut inför sommaren?

– Vi funderar inte på hur det blir, vi tar en dag i taget, en vecka i taget. Man kan inte planera längre. Det är så man får jobba eftersom reglerna ändras hela tiden. Det flyttas fram och flyttas fram. Man får ta en liten bit i sänder. 

Åtgärder anpassade till industrin

Putte Svensson Sahlin upplever att Coronapandemin har tydliggjort vad som prioriteras i samhället idag. De åtgärder som myndigheterna sätter in i form av permitteringar och liknande är alla anpassade till företag som ägnar sig åt industriell produktion.

Att kultur- och restaurangbranschen drabbas hårdast av pandemins restriktioner blir en naturlig följd av det, menar Putte Svensson Sahlin. 

– Man har fått bekräftat att det man gör inte är lika mycket värt. Hade man tillverkat plastbitar hade man haft det enklare, trots att det finns industrier som har fler människor i produktionshallen än vad vi har i restaurangen. Så man kan ju undra vad som är skillnaden. 

Motstånd och jävlar anamma

Men även om Putte Svensson Sahlin känner att myndigheterna prioriterar andra branscher, menar han att motståndet ger honom blodad tand och att han sporras till att göra ännu mer. 

– Det som är positivt är att det märks vem som är ens vänner och vem som står en nära, och dem vill man ju satsa på. Pandemin har hjälpt en att få en genomskådning av verksamheten och man märker vilka bitar som är viktigast. Till exempel har vi öppnat lördagsbrunch och det skulle jag vilja utveckla – det är ju mycket trevligare om folk är ute mitt på dan och tar en drink än att de står och gapar och skriker mitt i natten. Jag är den typen av person som behöver lite motstånd för att få lite jävlar anamma. Ibland behöver man en rejäl käftsmäll och det har man ju fått nu. Så jag tror det kan komma nåt jävligt positivt av detta.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Henrik Nestor

henrik@henriknestor.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: