Annons:

Sök

Annons:

Grannkommunens stadsarkitekter föreläser i Vimmerby

Mikael Sandström är ordförande i Bevara Vimmerby. Foto: Privat

Grannkommunens stadsarkitekter föreläser i Vimmerby

Eksjö är en profilerad trästad. I dag arrangerar föreningen Bevara Vimmerby en föreläsning med grannkommunens stadsarkitekter. – Jag tror att det kan vara intressant, säger ordföranden Mikael Sandström.

Annons:

Tre städer i Sverige har fått Europa Nostra-priset för sitt arbete med att värna sitt kulturhistoriska arv. En av dem är Eksjö. I dag kommer trästadens stadsarkitekt Lucia Botero och destinationsutvecklaren Lars Persson till Vimmerby för att föreläsa om sitt arbete.

– Tre svenska trästäder har fått Europa Nostra-priset och det är Eksjö, Nora och Hjo. De har gjort en gedigen och genomtänkt insats. Eksjö är kända för det här och eftersom vi tycker att Vimmerby har en viss potential att jobba med de här stadsmiljöfrågorna är det intressant att höra hur de resonerar i Eksjö, säger Bevara Vimmerbys ordförande Mikael Sandström.

Vad har Vimmerby att lära?

– Det ska vi få veta i kväll. Vi ska lära av de som kan och jag tror att vi har mycket att lära oss. Vimmerby skulle vinna mycket på att man tänker till ordentligt när man gör miljöerna så man får en helhet i sättet att se på Vimmerby.

Sandström tror att Vimmerby skulle kunna bli en av Sveriges mysigaste städer.

– Det kom en lista med de tio mysigaste städer nyligen och Vimmerby var inte med på den. Mycket tror jag beror på att vi inte till fullo har förstått potentialen i att se till att miljön och detaljerna fungerar fullt ut. Ett exempel är att inte använda asfalt överallt. Slänten vid Domus kunde ha gjorts med en trevlig stensättning. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: