Annons:

Sök

Annons:

Hon går i pension – han tar över jobbet i Vimmerby kommun

Albin Ydrefelt är ny MAS i Vimmerby kommun. Foto: Privat

Hon går i pension – han tar över jobbet i Vimmerby kommun

I veckan gick Sirpa Lumme i pension. Albin Ydrefelt är ny medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS, i Vimmerby kommun.
– Nu får jag chansen att jobba i en större kommun, säger han. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I veckan gjorde Sirpa Lumme sin sista arbetsdag som medicinskt ansvarig sjuksköterska i Vimmerby kommun efter många år. Albin Ydrefelt har gått bredvid henne sedan 1 april och nu har han tagit över jobbet som MAS och är därmed också vaccinationssamordnare i kommunen. 

Han kommer från ett jobb som hemsjukvårdschef, MAS och sjuksköterska i Ydre kommun.

– Ydre är för litet för att bara ha jobb som MAS. Nu får jag chansen att jobba i en större kommun och jobba med det här helt och hållet. Sirpa och jag har gått parallellt och vi har haft regelbundna avstämningar, säger Albin Ydrefelt. 

Hur känner du inför jobbet här?

– Allt har sina för- och nackdelar, men jobbet som MAS är stimulerande. Det är mycket verksamhetsutveckling och det som är viktigast för en MAS är att det är en god och säker vård som ges utifrån hälso- och sjukvårdslagen.

"Känts jättebra"

Albin Ydrefelt blev klar sjuksköterska 1998 och har jobbat i flera år i Stockholm med palliativ vård. Han har ingen koppling till Vimmerby. 

– Det här är väldigt nytt, men det har känts jättebra. Jag har känt mig välkommen och de som arbetat i Vimmerby en tid tycker att Vimmerby är en liten kommun. För mig, utifrån Ydre, är det en rätt stor kommun. 

Hur är det att ta ett sånt här jobb under pandemin?

– Jag är glad att jag har erfarenhet som chef, som MAS och som sjuksköterska tidigare. Det hade nog varit svårt att ta ett MAS-jobb i det här, men det var nog värre att komma in när pandemin bröt ut. Nu finns alla rutiner och arbetssätt på plats. 

Namnet Ydrefelt, när du jobbat i Ydre blir jag nyfiken på, är det en slump eller hur kommer det sig?

– Jag är inte uppvuxen i Ydre, men min pappas gammelfarfar bytte till Ydrefelt. Jag har annars mina rötter i Jönköping, så det var en slump att vi hamnade i Österbymo. Vi hälsade på en av mina frus kompisar här 2015 och flyttade hit 2017. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: