Annons:

Sök

Annons:

Succé för digital valborgssändning – flera tusen tittade

Flera tusen tittade på valborgssändningen från Vimmerby Camping. Foto: Vimmerby Tillsammans

Succé för digital valborgssändning – flera tusen tittade

Det blev succé för Vimmerby Tillsammans digitala valborgsfirande. Flera tusen kikade på den lokala sändningen under valborgsmässoafton.
– Det har varit 100 procent positiv respons efteråt, säger Hampus Thorstensson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Pandemin satte stopp för det vanliga valborgsfirandet precis som förra året. I år satsade Vimmerby Tillsammans – som är en samanslutning av lokala företag och Vimmerby kommun – på ett digitalt valborgsfirande som sändes från Vimmerby Camping. 

I det timslånga digitala firandet blev det valborgseld, musik, flera vårtal och annan underhållning. Närmare 25 företag fanns med som medarrangörer. 

– Jag skulle vilja kalla det för valborgssuccén i stället. Jag har jobbat med många evenemang, men jag har aldrig varit med om att det flutit så bra från start till mål. Det är superroligt. Det påvisar kompetensen som fanns hos alla våra samarbetspartners och vad som händer när duktiga människor jobbar tillsammans. Det var väldigt noggrann planering och väldigt många timmars ideellt arbete från väldigt många händer. Lena Möller var inne på det i sitt vårtal, om att vara hjälten eller boven i dramat. Här visade Vimmerby tillsammans att man kunde göra något bra, säger Hampus Thorstensson, som är engagerad i projektet och driver Vimmerby Camping.

Hur har responen varit efteråt?

– Det har varit 100 procent positivt. Jag har inte sett en enda ledsen smiley och det är superroligt. 

"Gav mersmak"

Fredrik Thalin programledde kvällen tillsammans med Patric Engqvist. Han satt dock hemma på sin egen altan.

– Vi är väldigt vana att stå och tjata, men nu satt jag hemma på altanen. Jag tycker ändå att det gick rätt bra, men det är svårt att veta när man inte får direktresponsen. Men vi var nöjda efteråt och har bara fått jättepositiv respons. Många var också förvånade över hur proffsigt det var med filmerna och hela sändningen. Ingen nämnd, ingen glömd – det gjordes ett hästjobb och det är häftigt att det finns så många proffs här, säger Fredrik Thalin.

Han tror att det kan bli fler liknande projekt framöver.

– Det gav mersmak och visade att det går att göra på ett bra sätt. Jag sitter själv och suktar efter evenemang och kultur. Det är jättekul och roligt att folk sluter upp när det händer något. 

"Absolut inte förvånad"

Dagens Vimmerby sände valborgsfirandet på sin sajt och totalt var över 2 000 unika läsare inne på sändningen.

– Jättekul att över 2 000 personer hittade till sändningen genom vår kanal. Jag är absolut inte förvånad sett till hur våra läsarsiffror ser ut med cirka 50 000 unika enheter varje vecka. Vi hoppas kunna göra fler liknande saker framöver och är glada för att vi kan hjälpa evenemang att nå ut till Vimmerbyborna, säger Jakob Karlsson, ansvarig utgivare för Dagens Vimmerby. 

– Det var bättre än förväntat. Räknar vi lågt var det 2 000 som har sett det. Innan sändningen nämnde vi att är det 100 skärmar som är igång, så får det räknas som bra. Det här blev en succé, säger Hampus Thorstensson.

Vårtalare var lokalprofilerna Lena Möller, Jesper Svensson och Jacob Käll.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: