Annons:

Sök

Annons:

ALV:s vd:

Joacim Johansson säger att man har stenkoll på regelverket. Foto: Ossian Mathiasson

ALV:s vd: "Vi har stenkoll på regelverket"

I en riksdagsdebatt på tisdagen uttryckte Gudrun Brunegård (KD) att ALV inte förstått att olika regelverk kommer gälla för dem. Det stämde inte. 
– Vi har stenkoll på de olika regelverken, säger Joacim Johansson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Under tisdagen debatterades en interpellation riksdagsledamoten Gudrun Brunegård (KD) ställt till kulturministern Amanda Lind (MP). Kulturministern sa bland annat så här:

– Det finns många anläggningar som steg för steg kan ta emot mer publik. Jag tror att alla ser den utvecklingen framför sig, men besluten måste komma steg för steg i takt med smittläget. Astrid Lindgrens Värld är en kombination av flera olika verksamheter och restaurangerna kommer regleras enligt restauranglagen, teaterscenerna inom publiklagen och evenemangsparken lyder under samma regler som andra nöjesparker. Med det kommer vi ifrån den situation som rådde förra året. Det är så jag uppfattar de olika regelverken i de här olika delarna och blir då en logisk situation. 

Ett besked Brunegård tyckte var väldigt klargörande och något som hon inte upplevde att ALV själva hade förstått. Joacim Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld, säger att Brunegård har fel.

– Vi har stenkoll på de olika regelverken och restriktionerna. Vi har jättekoll på att det är olika regler som gäller och det är vi medvetna om. Det var inga nyheter för oss och Gudrun måste ha missuppfattat mig. Det behöver korrigeras för det var fel, säger Joacim Johansson. 

Var det några nyheter i det kulturministern sa för er?

– Jag har inte hört vad hon sa, så jag kan inte kommentera det just nu.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: