Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Känd skådespelare till attack mot Länsmusiken

Foto: Pressbild Camerata Nordica

Känd skådespelare till attack mot Länsmusiken

Den kända skådespelaren och regissören Marika Lagercrantz går nu till hård attack mot Länsmusiken med anledning av turerna kring Camerata Nordica. I ett debattinlägg i tidningen Barometern skriver hon att de som beslutat i detta ärende ska återta de konserter som ställts in.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

De inställda produktionerna för länets kammarorkester Camerata Nordica har lett till upprorsstämning. Produktionerna har ställts in på grund av ekonomiska skäl – och orkesterns samtliga frilansare har hoppat av orkestern. 

Nu går den välkände skådespelare och regissören Marika Lagercrantz, ordförande för KLYS (Konstnärliga och litterära yrkesutövares samarbetsnämnd och skådespelare) in i debatten. 

Barometern skriver hon: "Det är med stor sorg i hjärtat som jag förstått att Terje Tønnesen och Per Nyström nu lämnar Oskarshamn och Camerata Nordica på grund av missförhållanden i ledningsgruppen samt att man utan att tala med de berörda musikerna ställt in flera av vårens evenemang!".

Hon skriver vidare: "Ni som beslutar i detta ärende... återta de konserter ni ställt in! Låt orkestern få behålla sin absolut höga kvalité genom att be den konstnärliga duon om ursäkt! Låt Oskarshamn återta sin plats som en av de platser som genom åren fortsatt att förnya musiken och gett alla oss som lyssnat så många källor till stor glädje. Det är kanske svårt att se för er i styrelsen vad ni förlorar. Det är lätt att riva ner men att bygga upp en orkester tar år av hårt arbete. Förstör det inte!!!".

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: