Annons:

Sök

Annons:

Klartecken för vindkraftspark en mil från kommungränsen

Sex vindkraftverk kommer att uppföras i Ydre kommun. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Klartecken för vindkraftspark en mil från kommungränsen

I augusti blir det byggstart för ett nytt vindkraftsprojekt i Ydre kommun. Totalt kommer sex verk med en totalhöjd på cirka 200 meter att uppföras i området.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det är i närheten av byn Grevekulla, mittemellan Österbymo och Bruzaholm med cirka en mil till kommungränsen mellan Ydre och Vimmerby, som verken kommer att installeras.

Arbetet inleds i augusti och verken väntas producera 100 GWh el varje år, vilket motsvarar årsförbrukningen för 25 000 villor. European Energy står bakom projektet. Totalhöjden på verken blir 200 meter. Byggnationsstarten sker i augusti och verken blir resta ett år senare. Vid årsskiftet 2022/23 väntas de kunna tas i drift. Projektet har planerats sedan 2009.

– Bygget kommer att ske på ett sätt så att påverkan blir så liten som möjligt. Grannar och andra berörda kommer att informeras kontinuerligt. Vi är väldigt glada att vi kan gå i hamn med projektet som har pågått sedan 2009. Det har kunnat ske genom gott samarbete med markägare och andra partners, säger Ted Bergdahl, kommunikationschef för European Energys svenska verksamhet, i ett pressmeddelande.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: