Annons:

Sök

Annons:

Mer än hälften av BRF Kioskens lägenheter sålda

Tio av BRF Kioskens lägenheter är sålda. Foto: Kiosken Bostadsrättsförening

Mer än hälften av BRF Kioskens lägenheter sålda

10 av BRF Kioskens 17 bostadsrätter är nu sålda, men exakt när bygget kan påbörjas är ännu oklart, uppger fastighetsmäklare Björn Stridh.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

– Det är lite ovant för Vimmerby att köpa på ritning, men jag personligen har jobbat så tidigare, berättar Björn Stridh på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

– I Linköping såg folk bostaden som investering och där var folk mer vana vid att köpa på ritning, så när man startade projekt där tog det ingen tid att sälja slut ett hus. Här är det dock ganska nytt med de nybildade bostadsrättsföreningarna.

Nybyggnation säljs alltid på ritning, menar Björn Stridh, och tidsaspekten är något som många spekultanter är ovana vid.

– Det blir en relativt lång väntan på din bostad och i det här läget är det just tidsaspekten som är det svåra. Men köparen får också välja sin bostad istället för att vara hänvisad till det fåtal som plötsligt dyker upp. Man får ett boende som man vill ha och som är nytt och fräscht och även väldigt prisvärt – sedan prissättningen gjordes på de här lägenheterna har priserna utvecklats avsevärt. Det finns en stark efterfrågan på hyresboende eller ägt boende i enklare form i Vimmerby.

Vem är det som köper lägenheterna?

– Merparten är äldre som vill ha ett bekvämt och bra boende centralt. Sedan säljstarten i våras har det varit en ström av förfrågningar, men att ta steget fullt ut är lite svårare.

När blir det inflytt?

– Det beror på byggstart och hur lägenheterna säljs av, det finns finansiella krav från bankerna att större delen av lägenheterna ska vara sålda innan man börjar bygga. Men från det att de börjar bygga är det ett och ett halvt år innan inflytt.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Henrik Nestor

henrik@henriknestor.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: