Annons:

Sök

Annons:

Mellovinnaren till Södra Vi – bokades redan efter första deltävlingen

Mellovinnaren Cornelia Jakobs kommer till Pumpen. Foto: Anna-Lena Ahlström/Pressbild

Mellovinnaren till Södra Vi – bokades redan efter första deltävlingen

Cornelia Jakobs gjorde enorm succé med sin låt "Hold me closer" i Melodifestivalen. Redan efter första deltävlingen såg Pumpen i Södra Vi till att boka henne.
– Vi var Sverigeförst, säger Mats Nilsson.

Annons:

Cornelia Jakobs kom nästan från ingenstans och tog sig till final från sin deltävling i Melodifestivalen. Oddsen på henne inför deltävlingen var höga – men sjönk sedan stadigt fram till finalen.

Inför själva finalen var hon storfavorit och hon motsvarade förväntningarna och vann den svenska tävlingen. Nu väntar Eurovision song contest i italienska Turin i maj.

Men i maj ska hon också till Pumpen i Södra Vi. Vi ringde upp Mats Nilsson, en av arrangörerna på Pumpen, och ställde frågor om den otroliga tajmingen.

– Vi såg faktiskt direkt efter deltävlingen att det här kommer bli något. Hon gick ju direkt till final och vi kontaktade hennes agent i Stockholm. Vi trodde på henne redan då och med facit i hand var det nog en rätt bra bokning, säger Mats Nilsson.

Det var förutseende av er?

– Ja, hennes agent sa att vi var Sverigeförst efter Melodifestivalen. Så vi var tidigt där. Jag kände direkt att den här låten och artisten kan gå långt, men det var en gissning förstås. Nu är det bara att hålla tummarna för henne.

Släpper förköp

Nu ska Cornelia Jakobs representera Sverige i tävlingen i mitten av maj. Senare samma månad, närmare bestämt den 28 maj, kommer hon till Sverige för en konsert.

– Det är väldigt bra tajming på allting och tittar man på oddsen så har hon ju förväntningar på sig att komma högt i Eurovision. Hade vi haft lite tur kunde vi ha varit den första platsen efter Eurovision, men nu verkar det som att vi blir den andra platsen.

Pumpen har gjort en ny nödutgång och skulle kunna ta in 1 700 personer. Det är nog lite för många dock, menar Mats Nilsson.

– Vi har inte toaletter eller den kapaciteten att göra det. Nu har vi satt 1 585 personer som max. Vi brukar ju kunna spara några biljetter till kvällen, men vi får se hur förköpen går den här gången.

Förköpen till konserten släpptes på fredagen.

– Att det är hennes första framträdande i regionen borde nog kunna locka en del.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: