Annons:

Sök

Annons:

Kulturpolitikern vill se fortsättning:

Kultur- och fritidsutskottets ordförande Ola Gustafsson var nöjd med premiärfestivalen. Foto: Simon Henriksson

Kulturpolitikern vill se fortsättning: "Känns naturligt att ha i Vimmerby"

Nu är "Vimmerby berättar" över. Åtminstone för den här gången. Kultur- och fritidsutskottets Ola Gustafsson (KD) hoppas på en fortsättning.
– Jag vill inte föregå utvärderingen, men vi räknar med att ha festivalen nästa år också, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Han både invigde och avslutade festivalen. Kultur- och fritidsutskottets ordförande Ola Gustafsson (KD) ville summera "Vimmerby berättar" som en väl utförd festival.

– Vi visste väldigt lite om hur mycket personer som skulla komma och hur många som ville uppleva festivalen. Vi hade inte en aning. Det har flutit på bra med besöksantal på de bitar jag har sett. Som summeringen kan man säga att det har fungerat väldigt bra, menar han. 

Hur mycket folk det handlar om går inte att säga.

– Vi har ingen uppfattning nu. Det har varit flera olika scener som varit igång samtidigt och det ska göras en utvärdering framöver. Om man kommer titta på besöksantal vet jag inte, men en utvärdering ska göras. Det handlar bland annat om vad som kan göras bättre.

"Var annars?"

För att vara en pilotfestival var det ett väldigt brett och stort program det bjöds på.

– Jag vill inte föregå utvärderingen och säga att nu ser det ut så här eller så här. Men vi räknar med att ha festivalen nästa år. Hur många dagar det blir eller om något ska justeras, det vet jag inte i det här läget.

Att hålla barn- och ungdomslitteraturfestivalen i Vimmerby är givet, känner han.

– Som någon sa: "Var skulle den annars vara?", det känns naturligt att den är i Astrid Lindgrens Vimmerby och det är också en del i arbetet med litteraturnoden.

"Det var skräcken"

Den skräckbild Ola Gustafsson hade inför festivalen var aldrig nära att besannas.

– Det är svårt att föreställa sig något, men skräcken var att det skulle komma två personer och lyssna. Det har vi inte varit i närheten av, men det är heller ingen festival där man får stå i kö hela tiden. Som jag har fått till mig har det varit välfyllda samlingar och jag känner att vi kan vara nöjda, säger han och fortsätter:

– Ambitionen och meningen är en fortsättning. Vi har en treårig ansökan hos Kulturrådet och det finns pengar för det. Exakt i vilken form och hur det ska se ut väntar vi med att säga tills efter utvärderingen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: