Annons:

Sök

Annons:

  • Magisk finalkväll för Warmbadhuset

    Kulturkvällarnas konferencier Ellen Larsson framförde bland annat en nyskriven låt tillägnad sina föräldrar.

  • Magisk finalkväll för Warmbadhuset

    Chelsea Chepkosgei rappade under sommarens sista kulturkväll vid Warmbadhuset. Ett uppskattat inslag som stack ut bland de andra.

  • Magisk finalkväll för Warmbadhuset

    Isabella Wacker och Kellie Dahlin framförde vackra versioner av bland annat The Beatles "Let it Be".

  • Magisk finalkväll för Warmbadhuset

    Maya Gustafsson sjöng en egen version av Ruth B:s "Lost boy" till gitarrkomp av Göran Nachtweij.

  • Magisk finalkväll för Warmbadhuset

    Emilia Nachtweij och Ester Westerling bjöd på ett lite fartfyllt inslag när de sjöng Meghan Trainors "All about that bass".

  • Magisk finalkväll för Warmbadhuset

    Göran och Moa Nachtweij framförde tillsammans låten "The longer the waiting".

  • Magisk finalkväll för Warmbadhuset

    Veronica Lindh Ekfäldt sjöng vackra "The rose" till Göran Nachtweijs gitarrkomp.

  • Magisk finalkväll för Warmbadhuset

    Josefin Hugosson sjöng en fantastisk a capella-version av Sandi Thoms "I wish I was a punk rocker".

  • Magisk finalkväll för Warmbadhuset

    Med stor karisma och scenvana framförde Matilda Lindström två låtar på scenen framför Warmbadhuset.

  • Magisk finalkväll för Warmbadhuset

    Alex Tegnered på gitarr och Isabella Dahlbäck på sång framförde tillsammans en mycket uppskattad och svängig version av Justin Timberlakes "Cant stop the feeling".

  • Magisk finalkväll för Warmbadhuset

    Ingela Nachtweij tackade Ellen Larsson för hennes jobb som värd under sommarens kulturkvällar.

Magisk finalkväll för Warmbadhuset

Under måndagskvällen var det dags för den fjärde och sista kulturkvällen vid Warmbadhuset. Den lilla scenen och läktaren badade i solsken under den närmast magiska kvällen, och de många artisterna bjöd på både känslofyllda och svängiga toner.

Annons:

Även under kulturkvällarnas finalkväll visade sig himlen från sin bästa sida, och som vanligt var läktaren framför Warmbadhuset fullsatt med förväntansfull publik. Kvällens artister marscherade fram till scenen under ett mäktigt trumspelande av Göran Nachtweij och Fabian Facius.

Sedan inledde konferencieren Ellen Larsson med bland annat Andrea Lundquists starka låt ”Vilka är ni”. Näst ut för kvällen var Chelsea Chepkosgei, som med ett säkert scenspråk rappade låten ”What is life”. Ett framträdande som stack ut bland de mer lågmälda visorna, och uppskattades av publiken.                                                                                

Känslofyllt

Efter Chelsea var det dags för Kellie Dahlin och Isabella Wacker att äntra scenen. Med Kellies starka sångröst till Isabellas gitarrspel framförde de bland annat en egen tolkning av The Beatles ”Let it be”.

Sedan fortsatte Maya Gustafsson kvällen med sin version av Ruth B:s ”Lost boy”, och en känslofylld version av Lars Winnerbäcks ”Om du lämnade mig nu”.

Tempot vreds upp när det var dags för Emilia Nachtweij och Ester Westerling att köra Meghan Trainors låt ”All about that base” till publikens jubel. Sedan var det dags för Emilias storasyster Moa Nachtweij framföra låten ”The longer the waiting”, tillsammans med pappa Göran Nachtweij.

 

Magisk stämning

Efter pausen körde Veronica Lindh Ekfäldt från Uppsala en egen version av omtyckta låten ”The Rose”, innan Josefin Hugosson fick ta plats på scen.

– Josefin har haft scenskräck länge, men inte ikväll, sa Ellen Larsson i presentationen.

Till Göran Nachtweijs avskalade komp på en cajón-trumma framförde Josefin en fantastisk a cappella-version av Sandi Thoms ”I wish I was a punk rocker”. Publiken rycktes med i den magiska stämningen och klappade med, och Josefin avslutade med Dolly Partons ”I will always love you”.

Nästa artist var Matilda Lindström, som med stor karisma och scenvana framförde hon Alicia Keys ”If I ain’t got you” och Adeles ”When we were young” inför en trollbunden publik.

Avskalat

Kvällens sista artist var Isabella Dahlbäck som tillsammans med Alex Tegnered framförde tre låtar. Isabella är från Skåne, men har rötter även i Vimmerby. Tidigare har hon framträtt på Warmbadhusets kulturkvällar med bland annat Joel Gunnarsson.

– Det är så himla kul att få sjunga här, och att få köra sin egen grej på finalkvällen känns väldigt speciellt, säger Isabella Dahlbäck.

– På den här scenen känns det alltid så personligt och nära.

Efter en vacker version av Meghan Trainors ”Like I’m gonna lose you” körde duon en avskalad och akustisk version av Justin Timberlakes ”Can’t stop the feeling”. Publiken sjöng med i spontan allsång och stämningen var på topp. De avslutade med ”Plåster” av Oskar Linnros.

Överraskade med nyskriven låt

Efter en storslagen kväll greppade konferencieren Ellen Larsson återigen gitarren, och framförde en nyskriven låt som hon tillägnade sina föräldrar.

– Om några dagar har ni 20-årig bröllopsdag, så här kommer en låt som ni faktiskt aldrig hört förut.

Avslutningsvis äntrade Göran Nachtweij och Kjell-Åke Johansson scenen för att leda några allsånger. Stämningen var varm när hela publiken sjöng med i ”I natt jag drömde”.

– Det känns nästan som att sitta hemma i sin egen trädgård och jamma tillsammans, sa Göran från scenen. Efteråt sammanfattade han kvällarna.

– Vad ska man säga, det känns helt magiskt! Hur det blir till nästa sommar är inte bestämt än, det blir något att fundera över, men det känns som ett fantastiskt koncept som skulle gå att utveckla ännu mer.

Det var en glad publik som lämnade Warmbadhuset efter sista låten, och att kvällarna varit ett uppskattat inslag i sommar råder det ingen tvekan om.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Linnéa Nestor

linnea.b.nestor@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: