Annons:

Sök

Annons:

Litterära salonger återkommer i höst

Litterära salonger återuppstår i fysisk form i höst Foto: Pixabay

Litterära salonger återkommer i höst

Riksteatern Vimmerby och Litteraturnod Vimmerby kommer återigen genomföra litterära salonger i fysisk form under hösten.

Annons:

Under pandemin har litterära salonger genomförts via länk, men med start 4 augusti kommer de tillbaka IRL– med hänsyn till gällande restriktioner.

– Vi har längtat efter att få skapa de här mötena mellan författare och publik, säger Anna Mellergård, verksamhetsledare på Litteraturnod Vimmerby som är med och arrangerar samlingarna. Att streama evenemang har sina fördelar, men det är något som uppstår i det personliga mötet som inte kan ersättas med hjälp av teknik.

 

Gediget program

Hösten inleds med ett samtal mellan författaren och recensenten Magnus Utvik och Kalmar läns regionförfattare Ami Andersson på temat "Skrivandet och delaktigheten. Därefter följer samtal om Shakespeare och senare kommer bland annat ett antal debutförfattare tala om sina böcker och regionförfattaren Anna Winberg Sääf intervjuas. Dessutom kommer visdiktaren Emma Klingenberg framföra tonsättningar av tidigare okända vistexter av Tove Jansson och under Astrid-veckan kommer man genomföra ett samtal med Sara Schwardt, författare till "Dina brev lägger jag under madrassen". Till detta kan fler punkter tillkomma.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Henrik Nestor

henrik@henriknestor.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: