Annons:

Sök

Annons:

Frödinge Mejeri får miljonstöd – ska energikonvertera anläggningen

Orkla Foods anläggning i Frödinge får 5,5 miljoner i stöd av regeringens klimatsatsning. Foto: Simon Henriksson

Frödinge Mejeri får miljonstöd – ska energikonvertera anläggningen

Orkla Foods anläggning i Frödinge tilldelades i dag ett miljonstöd av Naturvårdsverket. De dryga fem miljonerna ska användas till att energikonvertera anläggningen.

Annons:

Inom ramen för samma projekt har Frödinge Mejeri tidigare fått 2,4 miljoner. Nu får man 5,5 miljoner till. Pengarna ska användas till att energikonvertera anläggningen. Beloppet motsvarar 45 procent av investeringskostnaden. 

Totalt har 1,2 miljarder delats ut till mängder olika projekt inom satsningen Klimatklivet. 

I dag fattade Naturvårdsverket beslut om 151 nya lokala klimatinvesteringar, bland annat nio nya biogasanläggningar som kommer leda till en 25-procentig ökning av biogasproduktionen. 

– Biogasanläggningarna är de största bland Klimatklivets åtgärder. De har potential att ge mycket omfattande utsläppsminskningar, säger Nanna Wikholm, projektledare för Klimatklivet.

Regeringssatsningen kan utökas

Regeringen har satsat 3,5 miljarder mellan 2015-2020 i Klimatklivet. Mer pengar kan det bli framöver. 

– De åtgärder vi beviljar i dag utgör det största beslutstillfället sedan Klimatklivet startade 2015. Att vi får in många ansökningar samt att regeringen föreslår att skjuta till ytterligare 500 miljoner kronor redan i år, ger oss möjlighet att fortsätta utveckla Klimatklivet mot ännu större klimatnytta, säger Carl Mikael Strauss, enhetschef på Naturvårdsverket.

Pengarna går till klimatinvesteringar i exempelvis i kommuner, företag, bostadsrättsföreningar eller landsting. Det gäller alla typer av klimatinvesteringar som energikonverteringar, laddstationer för elbilar, fjärrvärme och minskade lustgasutsläpp.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: