Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
FÖRETAG INVESTERAR 30 MILJONER I SIN ANLÄGGNING I VIMMERBY

Bergs Timber investerar 30 miljoner i anläggningen i Vimmerby. På bilden syns vd Peter Nilsson, tekniske chefen Roger Eckerstig och platschefen Patrik Larsson. Foto: Simon Henriksson

FÖRETAG INVESTERAR 30 MILJONER I SIN ANLÄGGNING I VIMMERBY

Bergs Timber tog förvärvade sågverket strax utanför Vimmerby för två år sedan. Nu har man fattat beslut om att investera ytterligare 30 miljoner i anläggningen.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Trävarujätten Bergs Timber genomförde första etappen av satsningen på sågen i Vimmerby under fjolåret och nu har styrelsen fattat beslut om etapp två. Det innebär en investering i 30 miljoner i ny kamerateknik för sortering av trävarorna. Investeringen kommer att genomföras sommaren 2020 och produktionen kommer även efter investeringen att vara inriktad mot furu.

Förra året byttes såglinjen ut, vilket har gett goda ekonomiska effekter. 

– Investeringen innebär en ökning av kapaciteten och ökade möjligheter till flexibilitet i val av produkter och kunder. Med investeringen förbättras samtidigt arbetsmiljön och Vimmerby-sågen blir en modern och effektiv anläggning, säger Peter Nilsson i ett pressmeddelande. 

"Känns jättekul"

I dag arbetar 40 personer på anläggningen i Vimmerby och på den nivån kommer det ligga även efter investeringen. 

– Det känns jättekul. Vi har gått igenom och studerat anläggningarna och kommit fram till att Vimmerby har en tydlig roll i Bergs framöver. Det kan bli en effektiv anläggning och nu är vi beredda att ta nästa steg. Vi ser långsiktigt och positivt på Vimmerby.

Planerar ni fler satsningar i Vimmerby? 

– Nu tar vi denna först och sedan kommer vi igen sedan. Vi har en utvecklingsplan och det finns flera delar i den.

Investeringen kan leda till att produktionen i fabriken utökas.  

– Det kan bli tal om att öka volymen, men vi lugnar oss med siffror för tillfället. För tillfället är marknaden lite kärv, men det här möjliggör en ökning.  

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: