Annons:

Sök

Annons:

MITT I CORONATIDER: REKORDÅR FÖR VIMMERBYFÖRETAGET

Joakim Broms och Mathias Lennström på RM Snickerier vid sista kontrollen innan packning av slutleverans av 4-glasiga specialfönster till ett stort projekt i Olskroken, Göteborg. Foto: Arkivbild/RM Snickerier

MITT I CORONATIDER: REKORDÅR FÖR VIMMERBYFÖRETAGET

Vimmerbyföretaget RM Snickerier går som tåget. Orderboken har varit full hela året, flera stora affärer är i hamn och det just avslutade bokslutsåret ser ut att bli företagets bästa någonsin.
– Vi har otroligt mycket på gång. Nuvarande leveranstid ligger på vecka 8 nästa år, berättar vd Mikael Carlsson.

Annons:

Fönster- och dörrtillverkaren RM Snickerier i Vimmerby har inte känt av någon nedgång under pågående coronapandemi. Snarare tvärtom.

– Nej, vi har inte märkt av någonting sett till försäljning och produktion. Vi hade mycket inne när pandemin kom, och det har bara fortsatt. Det är nästan tvärtom så att vi har svårt att hinna med. Vi har otroligt mycket på gång, många förfrågningar kommer in och nuvarande leveranstid ligger på vecka 8 nästa år, berättar Mikael Carlsson, vd på RM Snickerier.

Rekordår

Ekonomiskt ser det senaste bokslutsåret, som avslutades den 30 augusti, ut att mynna ut i såväl omsättnings- som resultatrekord för företaget.

– Bokslutet är inte underskrivet och klart än, men så ser det ut. Omsättningen landar på cirka 69 miljoner kronor 2019/2020, berättar Mikael Carlsson.

Vad är nyckeln till framgången?

– Vi brukar prata om rätt produkt i rätt tid, och så lite tur. Sedan är det självklart oerhört viktigt att hålla den kvalitet som våra kunder förväntar sig, inte minst för att få kunder att återvända till oss.

Årslång stororder

Under en stor del av året har företaget, som har drygt 40 anställda, arbetat med en stororder värd omkring fem miljoner kronor. Det har avsett en totalrenovering av en äldre fastighet i Olskroken, Göteborg, dit RM Snickerier har levererat samtliga fönster.

– Ett väldigt roligt projekt, säger försäljningschef Mathias Lennström.

– För kanske tio år sedan tog vi fram ett fönster till ett arkitektritat nollenergihus. På det la vi en extra båge så att det blev ett fyrglasfönster, och det kom till nytta nu igen.

Höga krav

Under åren har den modellen inte använts så mycket, men ritningarna har funnits kvar och när förfrågan kom in på den äldre byggnaden i Olskroken, tänkte Mathias på det gamla ”superfönstret”, som det kallas på RM Snickerier.

– Man ville ha kvar det gamla utseendet, men hade samtidigt höga krav på ljuddämpning i och med att fastigheten ligger precis intill E6/E20 i Göteborg.

RM Snickerien har nu hållit på i över ett halvår med att tillverka och leverera fönster till totalrenoveringen. I dagarna blev den sista leveransen klar i fabriken i Vimmerby och ska nu fraktas till Göteborg.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: