Annons:

Sök

Annons:

Orkla och Frödinge Mejeri stärker miljöarbetet – förnyelsebar el

Från och med i dag kommer all elenergi på Frödinge mejeri från förnyelsebara källor. Foto: Simon Henriksson

Orkla och Frödinge Mejeri stärker miljöarbetet – förnyelsebar el

Från och med oktober kommer livsmedelskoncernen Orkla Foods Sveriges alla anläggningar bara använda el från förnyelsebara källor. Företaget äger bland annat Frödinge Mejeri.

Annons:

Livsmedelsföretaget Orkla Foods Sverige har produktionsanläggningar och kontor på elva orter runt om i Sverige. Ett av dem är Frödinge Mejeri. Från och med oktober i år kommer all elenergi på samtliga anläggningar från förnyelsebara källor.

– Om vi ska klara våra globala miljömål har vi alla en skyldighet att bidra och som ett av Sveriges mest framgångsrika livsmedelsföretag vill vi ta ansvar. Att vi nu går över till förnyelsebar el på alla anläggningar är ett av flera goda initiativ för att minska vår klimatpåverkan, säger Agneta Påander, CSR-direktör på Orkla Foods Sverige. 

Övergången till förnyelsebar elenergi innebär att Orkla Foods Sverige minskar sin klimatpåverkan med cirka 20 procent. Den största delen köps med ursprungsgarantier från Orklas två egna vattenkraftverk i Norge – Sønnå och Borregaard, vilket innebär att Orkla Foods Sverige därmed täcker hela sin elförbrukning med egenproducerad och förnyelsebar energi.  

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: