Annons:

Sök

Annons:

JUST NU: NATIONELLA KEDJOR ETABLERAR SIG I HULTSFRED

Willys är klara sedan tidigare. Nu står det klart att Byggmax och Dollarstore etablerar sig på handelsområdet i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: NATIONELLA KEDJOR ETABLERAR SIG I HULTSFRED

En sprillans ny Willys-butik ska byggas på nya handelsområdet i Hultsfred. Nu står det klart att det blir ytterligare två butiker på området: Byggmax och Dollarstore. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Famera Fastigheter AB har tagit över utvecklandet av ett nytt handelsområde i Hultsfred efter Borgkrona AB. 

Det står sedan tidigare klart att Willys flyttar in på det nya handelsområdet. Våren 2022 flyttar Willys in i de nya lokalerna och det är Famera Fastigheter som bygger upp lokalerna åt Willys. Enligt bygglovet kommer det också byggas ett apotek i anslutning till Willys lokal. 

Nu kommer nästa besked om att Byggmax och Dollarstore ska satsa och etablera sig på handelsområdet i Hultsfred. Det framgår av bygglovet som har beviljats för hela området i miljö- och byggnadsnämnden. De tre butikerna ska inrymmas i en 8 000 kvadratmeter stor lokal som blir åtta meter hög. Innertaket blir 4,2 meter. 

Upplagsyta på 4 000 kvadrat

Byggnationen delas upp i flera etapper och Willys lokaler kommer att byggas först. Av bygglovet framgår det också att alla butiker förstås kommer skyltas upp rejält och att det blir en särskild entré för Willys e-handel. Byggmax kommer också ha en särskild entré för självplock av sitt sortiment och en en inhägnad upplagsyta som omfattar 4 000 kvadratmeter. 

Totalt kommer det finns hela 358 parkeringsplatser för området plus 19 platser för familjeparkering och 42 för cyklar. Innan byggnationen kan inledas måste byggaren få ett startbesked. Ett tekniskt samråd kommer att hållas inom kort. 

Nämnden var enig i beslutet om att bevilja bygglovet. Beslutet upphävs om byggnation inte påbörjats inom två år eller inte avslutats inom fem år. Överklagandetiden ligger på fyra veckor. Avgiften för bygglovet landar på hela 214 627 kronor. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: