Annons:

Sök

Annons:

VIMMERBY BIO GÖR NY MILJONSATSNING

Vimmerby Bios ägare Fredrik Wenström på James Bond-stolen på Grand. I vår byter biografen ut samtliga stolar. Foto: Jakob Karlsson

VIMMERBY BIO GÖR NY MILJONSATSNING

Vimmerby Bio har gjort flera stora satsningar på tekniken under de senaste åren. Nu väljer man att förbättra komforten i biosalongerna. Samtliga stolar byts ut under våren. – Jag tror att det blir ett jätteuppsving för oss, säger ägaren Fredrik Wenström.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby Bio står inför en tuff prövning. Från och med årsskiftet höja momssatsen på biobiljetter med 19 procentenheter, från sex till 25.

Då väljer ägarna Fredrik och Petronella Wenström att göra nästa miljoninvestering. Efter att ha satsat cirka två miljoner på tekniken under de senaste åren kommer Vimmerby Bio byta ut samtliga stolar i de två salongerna under våren.

– Vi har gjort massa investeringar i tekniken som nya dukar, projektorer och nytt ljud. Det vi har kvar är komforten och det är stolarna som står på tur, säger Fredrik Wenström.

"Blir ett jätteuppsving" 

Biobesökarna kommer uppleva en markant skillnad. Dagens stolar är 58 centimeter breda. De nya stolarna ligger på 85. Benutrymmet blir betydligt större och armstöden blir sänkbara.

– Man ska inte behöva resa sig om någon ska förbi. Vi kommer även att ha en VIP-hörna längst bak med lite lyxigare fåtöljer och ett bord.

Första raden i salongerna blir komforten maxad. Där kommer Vimmerby Bio montera liggstolar.

– Jag tror att det blir ett jätteuppsving. Man ska sitta bättre här än hemma. Det är en upplevelse vi säljer och den måste vara bra. Vi gjorde en marknadsundersökning för ett antal år sedan och då pekade man på att man ville ha nya stolar.

"En rejäl skillnad"

Dagens stolar är från tidigt 80-tal och hade egentligen beställts till Kungliga Tennishallen i Stockholm. Den blå nyansen var dock fel – och då nappade Lennart Wenström och tog stolarna till familjebiografen i Vimmerby.

Antalet platser kommer att minskas i och med de större stolarna. I dag har Grand cirka 150 platser och Terrassen 75. Med de nya stolarna blir det ungefär 100 i den stora salongen och 40-50 i den lilla.

– De nya stolarna blir mycket bredare. Dagens standard på en biostol är 60 centimeter, vi får 85. Det är en rejäl skillnad.

Genomförs i vår

Bytet kommer att genomföras under våren och väntas ta cirka en månad för respektive salong.

– Förhoppningen var att ha det klart till jul, men vi får skjuta det till våren. Det är vår lugnaste tid, men vi kommer göra bio hela tiden och ta en salong i taget.

Även golven i salongerna kommer att byta ut. Totalt hamnar investeringen på cirka en miljon.

– Vi har fått ett stöd på 192 000 från Svenska Filminstitutet och det blir en grundplåt för att byta stolarna.

Vill nå över 20 000

Ett av målen med satsningen är att nå över 20 000 besökare årligen. Vimmerby Bio har haft en positiv trend under flera år och gått från 7 000 besökare per år till klart över 15 000.

– Den högre momsen är en prövning, men vi har haft en jättebra trend sedan 2008 då vi tog över själva. Det har varit en stadig kurva uppåt och nästa år tror jag på 20 000 besökare. Vi måste nå dit för att det ska gå runt. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: