Annons:

Sök

Annons:

Här är Vimmerbys nästa mästerkockar

Thomas Swärd, Kjell Karlsson och Lena Möller ser fram emot nästa upplaga av Vimmerby Mästerkock. Foto: Björkbacken Kök & Scen

Här är Vimmerbys nästa mästerkockar

Journalisterna Jimmy Karlsson och Micael Rundberg var först ut. Vimmerbys nästa mästerkockar på Björkbacken Kök & Scen blir Lena Möller och Thomas Swärd.
– Det ska bli härligt spännande, och utmanande, säger kockparet i ett pressmeddelande.

Annons:

Björkbackens satsning på Vimmerbys Mästerkock föll väl ut under premiären. På valborgsmässoafton är det dags för nästa duo att ta över köket på restaurangen. Vännerna Lena Möller, marknadschef på ALV, och Thomas Swärd, nybliven utvecklingschef, har tidigare erfarenhet från livsmedelsbranschen och är laddade inför uppgiften. 

– Jag har alltid lagat mycket mat och hemma blir köket också en samtalsplats för familjen när mat ska lagas. Sedan har vi fått en hel del idéer när vi gjort gemensamma resor. Vi smakar mycket mat och plockar med oss idéer och smaker till vår egen matlagning, säger Lena. 

– När vi umgås lagar vi mat tillsammans och det är Lena och jag som står för matlagningen. Planeringen är viktig även på en mindre parmiddag. Man får nog räkna med kanske 4-5 timmar om man tar med planering, inköp och matlagning. Men allt är jättekul. 

"En liten sporre i sig"

Nu väntar förstås andra volymer. Antalet gäster är också avgörande för den tävling som alla mästerkockar på Björkbacken är del av. Det par som drar mest folk får gå på ett event på Björkbacken gratis. 

– Tävlingsmomentet är en liten sporre i sig, men mest roligt är att få laga mat tillsammans och med Björkbackens Köksmästare Kjell Karlsson, säger Thomas.

Intresset för Vimmerby Mästerkock har varit stort: 

– Mästerkockarna är ett spännande koncept som vi ska fortsätta med även i höst, vi har fått mängder av förslag på Mästerkockar vi ska kontakta, säger Kjell.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: