Annons:

Sök

Annons:

BUN:s ordförande om V-förslaget:

BUN:s ordförande Lis Astrid Andersson (S) öppnar för att diskutera V:s förslag om Vimarvallen.

BUN:s ordförande om V-förslaget: "Kommer diskuteras"

Vänsterpartiet föreslår att placera förskolepaviljongerna på Vimarvallen i stället för vid Lunden. Det ska enligt partiet spara pengar för kommunen.
– Om Vimarvallen ur alla synpunker skulle vara lämpligare än någon annan placering ser jag inget hinder för det, säger BUN:s ordförande Lis Astrid Andersson (S).

Annons:

På en pressträff på onsdagen föreslog Vänsterpartiet att de paviljonger som kommunen har beställt kan placeras vid Vimarvallen. I nuläget är tanken från kommunstyrelsen att de ska placeras vid Lunden i Vimmerby.

– Vi anser att man gräver in sig där för att den klicken är godkänd för ändamålet. Vi vet inte vet kostnaden blir för att gräva där, det kan kosta en miljon kronor. Att gräva och dra nya rör där det inte finns något förberett, det finns inte el eller vatten, då är det bättre här. Här finns vatten, avlopp och el. Ett temporärt bygglov för att placera paviljongerna här är ju noll i kostnad. Det är bara att koppla på och den miljon vi lägger på att gräva kan vi lägga på personal i stället. Hela området är inhägnat och här får barnen hur många kvadratmeter som helst, säger vänsterpartisterna Lars Johansson och Peter Fjällgård om Vimarvallen.

Barn- och utbildningsnämndens ordförande, Lis Astrid Andersson (S), säger att förslaget kommer att diskuteras. 

– Frågan är lyft och kommer så klart att diskuteras, säger hon. 

"Inom skyddsavstånd"

Vimarvallen är värt att tittas på, tycker Lis Astrid Andersson.

– Fastighetsavdelningen har ju ett uppdrag tillsammans med barn- och utbildningsförvaltningen att hitta en bra placering för paviljonger som fungerar. Om Vimarvallen ur alla synpunkter skulle vara lämpligare än någon annan placering så ser jag inga hinder för det. Jag förutsätter att man tittar på olika lösningar. 

Hur ser du på de argument som V lägger fram?

– Ett motargument är att det är väldigt långt från barnens bostäder. Alla hushåll har inte tillgång till bil. Dessutom gäller de generella skyddsavstånden för Åbro och Reningsverket, som är 400 respektive 1 000 meter. Vimarvallen ligger inom båda dessa skyddsavstånd och är av den anledningen inte lämplig som förskola, men frågan är som sagt lyft och kommer diskuteras. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: