Annons:

Sök

Annons:

Brunegård om Vimarhem:

Gudrun Brunegård (KD) förutsätter att revisorerna tittar på Vimarhems avtal med Jan Erixon.

Brunegård om Vimarhem: "Förutsätter att revisorerna tittar på det"

Varken Sverigedemokraterna eller Kristdemokraterna har någon representant i Vimarhems styrelse. Båda partierna tycker också att avtalet mellan Vimarhem och Jan Erixon är märkligt.
– Jag förutsätter att revisorerna kommer att titta på det, säger Gudrun Brunegård (KD).

Annons:

I torsdags meddelade Vimarhem i ett pressmeddelande att en enig styrelse och vd:n Jan Erixon kommit överens om att han ska sluta som vd för bolaget i januari nästa år. Enligt styrelsen är det Erixon själv som vill sluta, men trots det har man kommit överens om ett avgångsvederlag omfattande 18 månadslöner.

Varken Sverigedemokraterna eller Kristdemokraterna, som inte är representerade i Vimarhems styrelse, kände till detta.

– Vi har ingen insyn där och visste ingenting om att han skulle säga upp sig. Vi hade inte den minsta aning. Själv tycker jag att det verkar ganska märkligt, säger Anneli Jakobsson (SD).

Hon säger att partiet inte har pratat igenom frågan, men att hon ogillar avtalet.

– Jag tycker att det är fel med sådana avtal och så här höga avgångsvederlag. Jag förstår det inte och jag tror de flesta tycker likadant.

Kommer ni att lyfta avtalet något inom politiken?

– Det är väl inte högaktuellt för oss, men man kan diskutera utifrån om det är rätt eller fel möjligtvis. Det är svårt för oss att påverka någonting kring det.

"Svårt att föreställa mig"

Gudrun Brunegård (KD) säger att hon har svårt att föreställa sig att en kristdemokrat hade gått med på det här – om de hade haft någon i styrelsen.

– Vi har inte pratat om det sedan det kom upp i offentligheten i partiet, men spontant känns det väldigt märkligt. Jag har svårt att se den person vi tidigare hade i Vimarhems styrelse – och har för avsikt att återinsätta där – skulle ha gått med på något liknande. Det har jag svårt att föreställa mig. 

Brunegård tycker att det är märkligt att ge Erixon ett avgångsvederlag. 

– Om en person aviserar att han vill avsluta sin anställning så finns det regler för uppsägningstid. Att då också ge ett avgångsvederlag, det ser märkligt ut.

– Jag förutsätter att revisorerna kommer titta på detta så att det kommer upp när man ska granska ansvarsfrihet, det är min ingång i detta.

Misstänker ni att Jan Erixon har blivit avskedad?

– Vi har ingen gemensam partiuppfattning och jag vet inte mer än det som har stått i media, men det ser konstigt ut. Det gör det. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: