Annons:

Sök

Annons:

Nu har ex-kommunalrådet gått i pension:

Tomas Peterson var kommunalråd i Vimmerby mellan 2015 och 2018. Nu har han gått i pension.

Nu har ex-kommunalrådet gått i pension: "Varit bevakad och påpassad"

Han blev kommunalråd när Micael Glennfalk lämnade uppdraget. Efter årsskiftet har moderaten Tomas Peterson blivit pensionär.
– Det blir fullt fokus på gården och familjen nu, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I år fyller Tomas Peterson 66 år. Trots det var han öppen för en fortsättning som kommunalråd i Vimmerby. Varken partiet eller väljarna ville ha det så – och nu har Tomas Peterson valt att gå i pension.

– Det känns okej. Valet visade på det här resultatet och det är inget man kan påverka. Det är något jag får respektera och acceptera. Nu har jag valt att trappa ned och kommer inte göra särskilt stora saker. Jag har fyllt 65 år och kommer inte återvända till det privata näringslivet. Det finns mycket att göra på gården. Sedan kanske jag kan tänka mig ett styrelseuppdrag eller så, säger Tomas Peterson.

Fokuset för honom blir ett annat.

– Det blir fullt fokus på gården, fritiden, politiken och familjen. 

"Inte lika många samtal"

Helt har han inte övergett politiken. Peterson sitter kvar i kommunfullmäktige, är ersättare i kommunstyrelsen och vice ordförande i socialnämnden.

– Jag kommer att vara med ganska mycket i den moderata gruppen och närvara så mycket jag kan på kommunstyrelsen. Det kommer nog bli ganska frekvent.

Kan det bli en större roll i politiken i framtiden igen?

– Det får vara upp till partiet och väljarna, men jag har hälsan och tiden för att engagera mig mer. 

Hur har omställningen att lämna kommunalrådsposten och politikens rampljus varit?

– Jul- och nyårshelgerna har varit ganska lugna som kommunalråd också, så det är inget jag har märkt av än. Men det är klart, det är inte lika många telefonsamtal eller mejl. 

Tror du att du kommer att sakna det?

– Det blir nog både och. Det är trevligt och intressant många gånger, men man är också bevakad och påpassad. Lite saknad kommer det nog bli, men jag har så mycket annat jag kan företa mig.

"Inte riktigt okej"

Att han ska blogga eller på andra sätt yppa sina åsikter, som bland annat ex-kommunalrådet Micael Glennfalk gör, är osannolikt.

– Jag har inte tänkt att engagera mig lika mycket. Jag tycker inte riktigt att det är okej som före detta kommunalråd, men det är upp till honom. Jag kommer nog agera mer internt inom parti. 

Tomas Peterson var kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Vimmerby kommun mellan 2015 och 2018. Han hade också flera andra viktiga offentliga uppdrag före det.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: