Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Vänsterpartiet vill att chaufförer får hårdare krav – ska visa belastningsregister

Vänsterpartiet i Vimmerby vill se hårdare krav för chaufförer. På bilden Jens Stenman, Sandra Sjöblom och Lars Johansson. Foto: Arkivbild

Vänsterpartiet vill att chaufförer får hårdare krav – ska visa belastningsregister

Inom skola och vård krävs att den arbetssökande visar utdrag från polisens belastningsregistret. Nu vill Vänsterpartiet utöka det till att även gälla de som sköter transporter till och från skola, vård och andra verksamheter.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vänsterpartiets samlade fullmäktigegrupp skriver att systemet inom skolan och vården är bra för att säkerställa den arbetssökandes lämplighet och för att skapa en trygg miljö för våra unga och närstående som lämnas i andras ansvar stora delar av deras tid. 

"Tryggheten säkerställs på så sätt när vi överlämnar våra barn och närstående till den verksamhet som tar hand om dem. I många fall så nyttjas skolskjuts och färdtjänst för att ta sig till och från dessa verksamheter och då finns inte samma skydd och kontroll gällande vilka som ansvarar för våra barns och närståendes trygghet", skriver V i motionen.

Vänsterpartiet skriver att "med anledning av den upplevde otryggheten i samhället är alla förslag som kan få faktiskt effekt och öka tryggheten bra". 

Vidare skriver man att "barn, gamla, sjuka och människor med funktionsvariation kan vara extra utsatta och ha särskilt svårt att hävda sin egen rätt till säkerhet och trygghet". 

Nu föreslår därför Vänsterpartiet att kommunen säkerställer att de som sköter transport till och från skola, vård och andra verksamheter ska uppvisa utdrag från polisens belastningsregister och anlitas för dessa uppdrag utifrån samma kriterier som gäller för anställning i exempelvis skola eller omsorg.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: