Annons:

Sök

Annons:

Nestor (S) om avslaget:

Daniel Nestor (S) menar att majoriteten har en väldigt konstig syn på hela frågan.

Nestor (S) om avslaget: "En väldigt konstig syn på det hela"

Daniel Nestors önskan om gator uppkallade efter Vimmerbyprofiler blir inte verklighet. Nu tycker han att majoriteten är stelbent.
– Jag förstår inte problematiken, säger han.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Efter att fotbollsproffset Kosovare Asllani tilldelats Diamantbollen och bowlingstjärnan Jesper Svensson tilldelats Lilla Bragdguldet ville Daniel Nestor (S) uppkalla gator efter de två Vimmerbyfostrade profilerna.

Nu säger kommunstyrelsen nej till det med hänvisning till att ortnamnsrådet avråder från att döpa gator efter nu levande personer. 

– Jag tycker att det är lite stelbent i och med att andra kommuner har gjort liknande saker. Motionen handlar fortfarande bara om att man ska möjliggöra att man kan döpa gatunamn efter profiler som betytt något särskilt för Vimmerby, säger Nestor. 

Hur tänker du kring argumentet att man ska vänta tills efter någons död?

– Det är en väldigt konstig syn på det hela. Vi döpte Astrid Lindgrens gata när hon fanns vid liv och vi har ju även en arena uppkallad efter Kosovare Asllani redan, så jag förstår inte problematiken. Givetvis får man ta en rejäl diskussion kring namn som kommer in, men det känns som att man lägger fel fokus. Bevara Vimmerby har ju flera andra förslag som är tänkbara, men i och med avslaget så markerar man ju även att man inte vill att man ska inkomma med förslag. 

"Tydligt regelverk behövs"

Nestor vill se ett tydligt regelverk, säger han.

– Det viktigaste som också är motionens andemening är att man ska möjliggöra att döpa gator efter personer som betytt och betyder mycket för Vimmerby kommun både lokalt som nationellt. Därför behövs ett tydligt regelverk på vilka namn som kan föreslås och nu levande borde också kunna föreslås, men det behöver ju inte betyda att det blir så utan det får man ju diskutera. Det funkar i andra kommuner så då borde det fungera här med. 

Kommer du fortsätta driva frågan?

– Jag får driva frågan när vi sitter i majoritet efter nästa val helt enkelt. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: