Annons:

Sök

Annons:

EXTRA: NY INTRESSENT VILL BYGGA BOSTÄDER I VIMMERBY

En privat företag har anmält intresse att bygga bostäder i Vimmerby. På måndagens kommunstyrelsemöte var man på plats och presenterade sina tankar. Enligt uppgift ska det handla om en ansenlig mängd bostäder och med planerad byggstart 2021.

Annons:

På tisdagens kommunstyrelsemöte fanns en punkt på dagordningen som hette ”Nya detaljplaner”. Den förvandlades dock till något helt annat.

– Ja, det blev en dragning av en privat intressent som vill bygga i Vimmerby, berättar kommunstyrelsens ordförande Jacob Käll (C).

– Vi fick en presentation av de tankar som man har, och Samhällsbyggnadsförvaltningen jobbar nu vidare i dialog med företaget.

Handlar om ett område som redan är planerat i Vimmerby?

– Ja, det gör det, berättar Käll.

Vilket område då?

– Vi tar det senare. Men det handlar om bostäder, vilken typ kan vi dock inte gå in på. Vi kommer hålla en presskonferens tillsammans med det företaget senare, berättar Marie Nicholson (M), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

Hur långt fram i tiden ligger detta?

–  Det kan nog vara ganska snart. Deras tanke är att bygga redan 2021.

Enligt Marie Nicholson handlar det om många bostäder, dock kan hon inte ange något exakt antal. Man kan i detta skede inte heller berätta vilket företag det handlar om eller om det är en lokal aktör.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: