Annons:

Sök

Annons:

110 miljoner i underskott för KLT – halverade intäkter och högre kostnader

KLT gör en brakförlust med anledning av pandemin. Foto: MostPhotos

110 miljoner i underskott för KLT – halverade intäkter och högre kostnader

Regionens kollektivtrafikbolag KLT lider också hårt av pandemin. Underskottet i år väntas landa på cirka 110 miljoner kronor. 

Annons:

Biljettintäkterna har halverats sedan pandemin inleddes i våras. Inte blir det bättre av att kostnaderna för sjukresor ökar – detta också på grund av pandemin. Dels görs fler resor och dels är det fler som behöver resa ensamma. 

Det ger förstås behov av fler fordon och högre kostnader. Sedan mitten av oktober har särskilda transporter för patienter med covid-19 återupptagits och kostnadern ökar än mer. 

En annan effekt för KLT under pandemin är att en utredning om att knyta kollektivtrafiken till Kalmar Öland Airport skjuts på framtiden.

"Det är i dagsläget oklart om eller när resandet med flyg och kollektivtrafik kommer att återgå till det normala, redan nu noteras omfattande effekter på individers resmönster. Arbetet kommer därför att återupptas när situationen stabiliserats", skriver KLT i ett pressmeddelande. 

Alla partier i kollektivtrafiknämnden var överens om detta, utom Sverigedemokraterna som ville att redovisningen skulle ske i maj 2021.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: