Annons:

Sök

Annons:

Efter kritiken: Julgåvan utökas – även timvikarier inkluderas

Nu utökas julgåvan till att även gälla timvikarier. Foto: MostPhotos

Efter kritiken: Julgåvan utökas – även timvikarier inkluderas

I november tog kommunstyrelsen beslut om en julklapp till kommunens månadsavlönade anställda. Det väckte viss frustration bland timvikarier. Nu får även dessa del av julgåvan. 

Annons:

– Vi tog ett beslut om att utöka julgåvan till att inkludera även timvikarier i samband med förra veckans krisledningsnämnd, säger Marie Nicholson (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Cirka 400 timvikarier berörs av det nya beslutet.

– Det uppmärksammades i media, men vid den tidpunkten kunde inte vi lösa ett bra sätt att begränsa vilka vikarier som skulle ha julgåvan. Det kunde ha blivit så att någon som jobbat några timmar i mars räknats som timvikarie och därför var vi tvungna att avgränsa oss. 

Kostnad på 200 000

Det innebär att även timvikarierna får presentkort på sammanlagt 500 kronor, som är till för att användas i den lokala handeln. Det innebär en kostnad för kommunen på ytterligare 200 000 kronor. 

– Det är 109 företag som har fått ta del av det hittills, vilket är väldigt positivt att det kommer så många till del. Vi har fått väldigt mycket positiv feedback från medarbetarna. Det är inget som kommunen i normala fall gör, men det har tagits emot på ett väldigt bra sätt. Vi är glada att även timvikarierna kan ta del av det, de är oerhört värdefulla, säger Nicholson.

Hur har avgränsningen skett?

– Vi har tittat på de som arbetat i oktober och november. December kan vi inte inkludera eftersom de inte hade fått julgåvan till jul. Därför blir det denna avgränsning. Vi har försökt ha samma avgränsning som med månadsanställda. 

Har kritiken som framkom spelat in något i beslutet?

– Nej, vi hade med oss det här från början och ville se över om det gick att fördela även till timvikarier. Men att få till den defintionen har tagit lite tid. Det har varit ganska svårt och handlar mest om hur våra system ser ut.

Jacob Käll säger så här om kritiken:

– Vi har varit medvetna om att media framfört att det finns kritik. Och det kanske har funnits någon som tycker det är tråkigt att de inte inkluderades. Men vi gav det här uppdraget redan vid första beslutet, men vi har inte kunnat säga hur lösningen ska se ut förrän nu. Därför har vi varit försiktiga med att uttala oss.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: