Annons:

Sök

Annons:

Liberalernas besked: Borgerlig regering och avvecklat januariavtal

Liberalernas partiledrae Nyamko Sabuni vill avveckla januariavtalet efter budgetprocessen 2022 och ingå i en borgerlig regering efter valet.

Liberalernas besked: Borgerlig regering och avvecklat januariavtal

Avsluta januariavtalet när man är färdig med budgetarbetet 2022 och ingå i en borgerlig regering efter valet. Det beskedet gav Liberalerna i dag. Foto: Liberalerna

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Liberalerna vänder ryggen till Socialdemokraterna och den sittande regeringen. Efter valet nästa höst vill man ingå i en borgerlig regering, och januariavtalet ska avvecklas efter budgetpropositionen för 2022

Det beskedet gav Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni i dag när partistyrelsen antog vad de kallar ”en ny start för Sverige”.

Liberalerna kommer samtala med samtliga riksdagspartier, men kommer inte sitta i en regering tillsammans med Sverigedemokraterna.

– Erbjudandet är inte villkorslöst. Om man vill inskränka demokratin eller rättsstaten kommer det inte att ske med Liberala röster, säger Sabuni i ett tal.

Sabuni säger sig vara nöjd med stora delar av januarisamarbetet, men kritiserar övriga partier vad gäller hanteringen av klimatkrisen, migrationspolitiken och rättspolitiken.

– De klarar inte av att tillgodose framtidens energibehov när vi ska tackla klimatkrisen. Det saknas en framtidvision, säger hon.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: