Annons:

Sök

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
SD ville se handlingsplan för särbegåvade:

Peter Karlsson är ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

SD ville se handlingsplan för särbegåvade: "Redan börjat"

Sverigedemokraterna har i en motion föreslagit att kommunen ska införa en handlingsplan för särbegåvade barn. Förslaget från barn- och utbildningsnämnden är att motionen bara läggs till handlingarna.
– Vi har redan tagit initiativ till det, säger BUN:s ordförande Peter Karlsson (C).

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

I en motion från Sverigedemokraternas Petra Whidotti, Jimmy Rödin, Emil Larsson och Peter Bengtsson föreslår man att kommunen ska inrätta en handlingsplan alternativt ett styrdokument skyndsamt för särbegåvade barn. 

SD yrkar på att kommunen tar fram ett förslag till handlingsplan för identifiering av särbegåvade elever och anpassade arbetsmetoder för särbegåvade elever. SD vill också att skolans kompetensmässiga möjligheter att möta upp dessa elever kartläggs. 

– Förslaget till fullmäktige är att anta motionen som besvarad. Vi har, som ni tidigare skrivit om, sett att det här är ett utvecklingsområde och tog initiativ redan förra året till att göra en handlingsplan. Det är redan på gång och därför föreslår vi att det ska anses besvarat med hänvisning till att arbetet redan påbörjats, säger Peter Karlsson, ordförande i nämnden. 

Motionen har ännu inte tagits upp i fullmäktige.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: