Annons:

Sök

Annons:

Sethsson har tagit över ordförandeklubban i VBK: ”Otroligt hedrande”

Peter Thorstensson har lämnat över ordförandeklubben i Vimmerby BK till Frida Sethsson. Foto: Privat

Sethsson har tagit över ordförandeklubban i VBK: ”Otroligt hedrande”

Peter ”Pea” Thorstensson har varit ordförande i Vimmerby Bowlingklubb i över 20 år. På klubbens årsmöte nyligen slutade han det uppdraget - och lämnade över klubban till Frida Sethsson.
– Det känns otroligt hedrande, säger Frida Sethsson.

Annons:

Många känner nog Frida Sethsson som en person som säger vad hon tycker - och som en viktig spelare i Vimmerby BK:s allsvenska lag. Sedan någon vecka tillbaka är hon också ordförande i VBK.

– Jag har bott i Vimmerby i fem år nu och har i stort sett suttit i styrelsen sedan jag flyttade hit. När det här med att bli ordförande kom på tal så hade jag två krav. Det ena var att ”Pea” (Peter Thorstensson) skulle sitta kvar i styrelsen, han är ovärderlig för Vimmerby Bowlingklubb. Det andra kravet var att styrelsen skulle vara intakt. Det spelar egentligen ingen roll vad man har för titel, vi är en väldigt tajt grupp, säger Frida Sethsson. 

Bäst i länet

Frida Sethsson tar över som ordförande i en välmående klubb.

– Ekonomiskt mår vi bra, även om det blev ett litet minus det gångna verksamhetsåret. Vi har ett väldigt bra stöd från företagen i kommunen. Dessutom har vi Kalmar läns bästa bowlinglag och jag skulle vilja säga att vi är näst bäst i Småland. Vi har ett lag i Allsvenskan och ett lag i division ett, det är sjukt bra. Det känns roligt att vara ordförande för en sådan klubb. 

”Självklart att hjälpa till”

Ideellt arbete är något som Frida Sethsson värdesätter högt.

– För mig är det väldigt självklart att hjälpa till. Tyvärr är det inte så för många, på samma sätt som det var förr. Nu för tiden är det alldeles för få som vill göra något ideellt i klubbar.

Blir det någon skillnad i VBK när du kliver in som ordförande?

– Nej, absolut inte. Vi ska jobba vidare som tidigare. Något som vi vill ha igång är en rejälare ungdomssatsning, det skulle kunna vara i samband med andra aktörer, till exempel företag, säger Frida Sethsson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt
Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: