Annons:

Sök

Annons:

VBK förlorade viktig streckmatch trots lysande start

Tobias Asklöfs imponerande spel räckte inte till poäng när Vimmerby BK föll mot BK Tegnér. Foto: Ossian Mathiasson

VBK förlorade viktig streckmatch trots lysande start

Vimmerby BK vann första serien med 5–0. Därefter gick det inte som planerat. Säffle vände och vann viktiga streckmatchen med 11–9.
– Tungt är väl den första reaktionen man har, säger Tobias Asklöf, som noterades för 1035 poäng på fyra serier. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Vimmerby BK förankras allt mer i botten av Mellanallsvenskan och lyckades inte plocka någon poäng i nyckelmatchen mot BK Tegnér, som hade exakt samma poäng som VBK inför dagens match i Vimmerby bowlinghall. 

Trots att Vimmerby vann första serien med 5–0 blev det förlust med 9–11. 

– Jag måste passa på att lyfta på hatten, Tegnér gjorde en fantastisk insats i de tre sista serierna. De gjorde 1786 poäng i andra serien och var riktigt bra i de tre sista serierna. De gjorde det väldigt mycket bättre än oss och vi måste sätta oss ner och analysera varför vi inte gör det bättre efter första serien. Vi gjorde det för dåligt, säger Tobias Asklöf. 

Inför sista serien hade visserligen VIBK en knapp 8–7-ledning men Tegnérs starka trend fortsatte med flera raka strikes i början av sista serien. 

– De hade matchen och förde den efter att ha vunnit andra och tredje serien. De hade en bra trend. Vi brukar kunna studsa tillbaka rätt bra men de inledde med flera strikar, då blev det uppförsbacke direkt, säger Asklöf. 

Vimmerby är efter förlusten på negativ kvalplats i Mellanallsvenskan, två poäng bakom just Tegnér från Säffle. Även nästa helg möts lagen i Säffle och då ska Vimmerby också möta BK Bågen från Hagfors.

– Det var en viktig streckmatch men vi får se det som att vi har chansen att studsa tillbaka nästa helg. Vi har gjort bra matcher i Säffle genom åren. Vi siktar på nästa helg och får skaka av oss det och ha diskussioner i veckan. 

Tobias Asklöf gjorde en fenomenal insats med 1035 poäng och inledde bland annat med 279 och 297 i de två första serierna. 

– Jag kan inte säga så mycket illa om min egen insats. Jag var riktigt bra i de två första serierna med 278 och 297, det är högt. Det kan man inte klaga på. 

Fakta

Poäng, VBK: Tobias Asklöf 1035, Jonny Sandberg 894, Peter Bexenius 889, Johan Söderström 819, Frida Sethsson 806, Robin Stefansson 799, Peter Thorstensson 551 (3), Morgan Holmström 517 (3) och Martin Aldebert 300 (2).

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: