Annons:

Sök

Annons:

Bowlingproffset missade finalplats på PBA-touren:

Jesper Svensson, bowlingproffs från Vimmerby, missade finalspelet i årets PBA Players Championship. Foto: Pressbild

Bowlingproffset missade finalplats på PBA-touren: "Kostsamt misstag"

Jesper Svenssons finaldrömmar grusades i årets PBA Players Championship efter amerikanen Dick Allens starka insats med fyra segrar i stegen fram till PBA-finalen. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jesper Svensson vann kvalspelet i den södra regionen och stod högst upp på stegen när regionfinalen skulle avgöras. Vinnaren kvalificerade sig för det avgörande finalspelet tillsammans med de fyra övriga regionvinnarna. 

Femteseedade Dick Allen vann tre raka matcher innan han ställdes mot Jesper Svensson i den avgörande stegfinalen. 

Allen vann med 277–255 i en jämn match där Jesper Svensson lämnade en öppen ruta i sjätte omgången efter ett genomslag med käglorna sju och nio kvar. 

”Jag hade redan tagit en re-rack på den vänstra banan i ruta fyra, och borde kanske ha tagit ytterligare en i ruta sex, men valde att spara den till senare. Det visade sig vara ett kostsamt misstag och något som kostade mig chansen att vinna. Sen kan man inte skylla allt på det, men slaget i sig tycker jag inte var dåligt”, säger Jesper Svensson till Svenska Bowlingförbundet. 

"Inget jag tänker skämmas över"

Inför den tionde och sista rutan hade Svensson en sista möjlighet att sätta motståndaren under press om han slog två strikes. Det blev en strike och en nia medan Allen gjorde vad som krävdes och satte en strike direkt. 

”Det är såklart surt att inte få spela den stora finalen men ingenting jag tänker skämmas över. Det var en bra prestation överlag och Allen spelade mycket bra i det avgörande läget”, säger han till förbundets hemsida. 

Svenssons nästa tävling på PBA-touren är Tournament of Champions, som är planerad att starta upp sitt kvalspel den 22 februari. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: