Annons:

Sök

Annons:

Klubben tog initiativet:

Hösten 2015 ledde Mattias Sandh och Patrik Wärnehall Gullringen. Nu ska de göra det igen. Foto: Simon Henriksson

Klubben tog initiativet: "Inte fått med sig spelargruppen"

Tränarduon Peter Magnusson och Emil Eklund får lämna Gullringens GoIF. Klubben hade kallat till möte med tränarna på måndagen.
– Det är på vårt initiativ. Vi känner inte att man har fått med sig spelartruppen som vi önskat, säger Patrik Wärnehall.

Annons:

Fem omgångar fick Peter Magnusson och Emil Eklund på sig. Efter att Vimmerby IF kört över Gullringens GoIF fullständigt i lördagens derby kallade klubben till ett möte med Magnusson och Eklund på måndagen.

Då fick de beskedet om att klubben tänkte göra förändringar i ledarstaben.

– Vi känner att de inte har fått med sig spelartruppen som vi har önskat. De har inte passat varandra riktigt, säger Gullringens Patrik Wärnehall.

Är det på ert initiativ?

– Det är på vårt initiativ. Jag såg att "Pekka" hade uttalat sig här efter träningen och jag kan köpa hans förklaring om att det blev lite av en samsyn i slutändan, men det är på vårt intiativ. De kände också att de inte har fått med sig spelarna som de vill.

Och då är det lättare att ta bort tränarna än en hel spelartrupp?

– Ja, så är det. Det är ändå spelarna som ska göra det ute på planen och de har ett stort ansvar att göra det ute på planen. De har inte tagit det ansvaret själva heller och det är de medvetna om när vi har pratat med dem.

Hur länge har ni märkt att spelarna inte haft förtroende för tränarna?

– Det är väl sista veckan man börjat höra lite.

Var det insatsen mot Vimmerby som fick bägaren att rinna över?

– Det blev det på ett sätt kan man säga. Tränarna blir inte lyssnade på upplever de och spelarna upplever vice versa. Det måste finnas en samsyn känner vi kring det.

"Inga konstigheter"

Patrik Wärnehall säger att det inte finns några hard feelings.

– Det är inga konstigheter. Vi vill tacka båda för deras tid och att de har kämpat på. Vi önskar dem lycka till framöver. 

Ser du det som en felrektyrering i efterhand?

– Nej, det kan jag inte påstå. Det kändes jättebra, men det kan man aldrig veta i förväg. Att stå på sju poäng efter fem omgångar är ingen katastrof. Det måste finnas ett förtroende mellan spelare och tränare. 

"Önskemål från spelarrådet"

Nu tar Mattias Sandh och Patrik Wärnehall över. Båda två är förstås oerhört välkända namn på Gullemon och har redan lett klubben i olika konstellationer och omgångar.

– Det var ett önskemål från spelarrådet när vi satt ned med dem. Det viktiga nu är att hitta glädjen, intensiteten, inställningen och attityden. Vi ska få dem att börja springa. Mot Vimmerby var det bara Herman Lynbech som sprang, ingen annan. Vi behöver få till en positivism, säger Wärnehall.

Sandh och Wärnehall kommer leda Gullringen säsongen ut. Även Niklas Johansson, också han ett känt namn i klubben, kommer finnas med i lösningen.

– "Nicke Plåt" ska hjälpa till på träningar och jag och "Matti" kör matcherna. 

Hur ser ni på återstoden av säsongen?

– Än är det inte kört. Vi möter både Haga och Myresjö, men först och främst ska vi plocka fram glädjen igen. Vi har riktigt bra fotbollsspelare i vårt lag och många bollskickliga spelare. Det är bara det att vi inte har fått ut det.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: