Gullringen föll stort med nya tränare – dras in i bottenstriden

Rasmus Bexell blev både målskytt och utvisad i Gullringens förlustmatch borta mot Malmbäck. Foto: Ossian Mathiasson

Gullringens GoIF förlorade stort med nya tränare på bänken. Nu får man se lite upp lite för lagen även om man fortfarande har en liten marginal neråt inför slutomgångarna.
– Vi vill alltid vinna när vi går ut på planen så det är surt att förlora, säger nye tränaren Patrik Wärnehall.

Tränarduon Peter Magnusson och Emil Eklund fick tidigare i veckan lämna Gullringens GoIF då klubben hade kallat till ett möte med tränarna strax före måndagsträningen.

Mattias Sandh och Patrik Wärnehall, två välkända namn i föreningen, kommer leda Gullringen säsongen ut.

Efter en lyckad träningsvecka, där de nya tränarna har tryckt på glädje och intensitet, väntade Malmbäck på bortaplan i dag.
Sandh och Wärnehall fick inte den start de hade önskat sig. Malmbäck ledde med 1–0 i halvtid och Gullringens forward Rasmus Bexell kvitterade till 1–1 i 49:e minuten. Glädjen blev kortvarig då Malmbäck återtog ledningen en minut senare.

Matchavgörande sekvenser

I mitten av andra halvlek, vid ställningen 2–1 till Mlambäck, inträffade en incident som blev helt avgörande, enligt Wärnehall.

– Vi var på gång när en av deras spelare delade ut en sådan vårdslös och brutal tackling på Herman (Lynbech) som domaren släppte. Det ska vara både gult kort och frispark, säger Patrik Wärnehall.

När spelet återupptogs kom Rasmus Bexell sent in i en situation, fick sitt andra gula kort och blev utvisad.

– ”Ralle” ska ha ett kort gult, inga konstigheter. När deras tränare kom fram efter matchen sa han att deras spelare skulle ha gult kort och vi frispark och att det inte skulle bli rött kort på ”Ralle”. Vi var på gång med det gick emot oss, säger Wärnehall.

Malmbäck utnyttjade att de var en man mer på planen efter Gullringens röda kort och sprang iväg till 5–1.

– Vi hade också lite för mycket folk borta. Flera ordinarie spelare saknades och det syns.

Du pratade på förhand om att du ville se glädje, intensitet och löpvilja från ditt lag, fick du det?

– Ja, bitvis. Jag vill se ännu mer löpningar.

"Här och nu"

Det var Gullringens tredje raka förlust i division 4 och förlusten innebär att de har fyra poäng ner till Hallby på negativ kvalplats. Tuna har lika många poäng som Hallby och spelar just nu mot Tenhult  Nu väntar två tuffa matcher mot topplagen Myresjö/Vetlanda (hemma) och IF Haga (borta) för Gullringen.

Hur ser du på att ni dras in alltmer i botten?

– Jag har inte funderat så mycket på det. Jag är här och nu.