Annons:

Sök

Annons:

VIF förlorade nyckelmatchen – nu är uppflyttning långt borta

Vimmerby IF åkte på en tung 0–3-förlust borta mot Myresjö/Vetlanda och tappar mark i toppen. Foto: Ossian Mathiasson

VIF förlorade nyckelmatchen – nu är uppflyttning långt borta

Vimmerby IF var i behov av tre poäng i toppmatchen mot Myresjö/Vetlanda. Det blev noll poäng – och nu är chansen till avancemang till division 3 långt borta. 
– Det är klart att Myresjö kopplade ett ordentligt grepp om uppflyttning, säger tränaren Patrik Gunnarsson. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Inför toppmatchen i division 4 mellan hittills obesegrade Myresjö/Vetlanda och Vimmerby IF skiljde endast tre poäng. 

Nu har Myresjö/Vetlanda drygat ut sitt avstånd till sex poäng i tabelltoppen efter seger med 3–0 hemma mot Vimmerby. 

– Jag tycker att det är en tuff match som är jämnare än siffrorna visar. Det speglar inte matchbilden utan det är en spelare som är skillnaden mellan lagen. Simon Klein gjorde tre enkla, fina mål och var svårfångad i spelet, säger Patrik Gunnarsson. 

Han tycker att resultatet, 3–0 till Myresjö, inte riktigt speglar hur matchen på Vitalavallens dåliga gräsmatta var.

– Vi skapade lägen för att göra mål och göra match av det hela. Vi hade flera bra lägen i första halvlek och Erik (Ståhlgren) kom fri men sköt för sent vid ställningen 2–0. Matchbilden är inte 3–0, utan mer 2–1. Det var mycket närkampsspel och Myresjö var på det stora hela lite hetare genom hela matchen och har en handfull duktiga spelare. Om jag jämför med de senaste matcherna är Myresjö flera klasser bättre än de andra lagen, säger Patrik Gunnarsson. 

"Inte riktigt där"

Vimmerby har, bortsett från förlusten borta mot Tenhult, vunnit alla sina matcher och producerat fyra mål framåt fram till nu. Gunnarsson var inte jättenöjd med lagets insats. 

– Det är för sent att ändra på något så här i efterhand. Vi var inte riktigt där och tog inte jobbet som vi vill att vi ska göra. De fick ett rött kort med 25 minuter kvar och vi skapade inte så mycket efter utvisningen utan det var fler chanser innan. 

Nu drog Myresjö/Vetlanda ifrån i tabelltoppen och Vimmerby är i stort sett borta från uppflyttning med fyra matcher kvar att spela. 

– Det är klart att Myresjö gjorde ett jätteryck. De hade läge att koppla ett riktigt grepp om uppflyttning och nu har de satt sig i en guldsits. Vi har Haga i nästa match och ska göra ett bra avslut. Vi förlorar som ett lag och vinner som ett lag. Jag tycker att det var jämnare än 3–0. 

Ståhlgren spelade

Ingen spelare förtjänade beröm efter förlusten i Vetlanda då VIF som lag inte kom upp i normal standard. 

Värt att notera är att forwarden Erik Ståhlgren, som flyttade till Stockholm i somras och gjorde flera mål i premiären mot Hallby, spelade dagens match. 

– Han tränar och spelar med ett lag i Stockholm. När han är hemma och känner att han kan vara med så kommer vi utnyttja det.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: