Annons:

Sök

Annons:

Gullringen bommade chansen att säkra kontraktet: ”Inget bra lag vi möter”

Gullringen förlorade mot Höreda i kväll och får spänt följa bottenkollegornas matcher på lördagen. Om resultaten går deras väg kan kontraktet säkras i morgon. Foto: Ossian Mathiasson

Gullringen bommade chansen att säkra kontraktet: ”Inget bra lag vi möter”

Vinst i kvällens match skulle innebära att Gullringens GoIF säkrade nytt kontrakt. Det gick inte vägen. Höreda avgjorde med matchens enda mål i 83:e minuten. 
– Onödig förlust. Det är inget bra lag vi möter, säger tränaren Patrik Wärnehall.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gullringen har gjort flera bra matcher på sistone, tagit poäng mot topplaget IF Haga och besegrat Bankeryds SK med klara 4–0. 

I kväll hade Gullringen chansen att säkra nytt kontrakt i egenskap av tre poäng hemma mot Höreda. 

Stort bollinnehav i första

Då kammade Gullringen noll, står kvar på elva inspelade poäng och får spänt hålla koll på hur det går för bottenkonkurrenterna på lördagen. Ölmstad och Bankeryd står på sju poäng och Hallby och Tuna på nedflyttningsstrecket har sex poäng. Om resultaten går Gullringens väg kan kontraktet säkras i morgon.

Hur tungt är det att förlora denna match?

– Det vet vi i morgon när denna omgång är färdigspelad. Naturligtvis vill vi vinna varje match, det är mycket roligare när man vinner. Matcherna kommer sluta som de slutar och det är inget som vi kan påverka. Efter morgondagens matcher vet vi läget och får förhålla oss till det under nästa veckas träningar, säger Patrik Wärnehall. 

Gullringen svarade för en helt okej första halvlek med ett stort bollinnehav som ledde till få heta målchanser. 

– Vi dominerade bollinnehavet och var det bättre laget men kom inte till så heta chanser. ”Ralle” (Rasmus Bexell) och Erik (Lindblad) hade varsin het målchans i första, säger Wärnehall och fortsätter:

– I halvtid tryckte vi på att vi skulle ta med bollen framåt och driva upp tempot. När vi väl gjorde det i första halvlek hängde inte Höreda med för fem öre.

Gustafsson avstängd i sista matchen

Gullringen kom inte till sin rätt i andra halvlek och tappade kommandot. I matchminut 83 gjorde Höreda matchens enda mål på ett inlägg som letade sig in i mål. 

– Det var slarvigt spel från vår sida i andra, vi kom inte till ordentligt och var inte riktigt där. Vi hade väl tänkt skörda frukten i andra men det blev inte alls bra. Onödig förlust. Det är inget bra lag vi möter. En typisk 0–0-match och ingen bra fotbollsmatch. Vi kom inte upp i den prestation som krävs för att vinna.

Gullringen möter jumbon IFK Tuna på bortaplan i sista omgången. Robin Gustafsson tog sitt tredje gula kort i kväll och missar sista matchen. 

Ingen spelare erhöll beröm efter den tunga uddamålsförlusten. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: