Annons:

Sök

Annons:

Goranci fick som han ville trots knackig första:

Karlo Goranci, spelande tränare i Gullringen, var missnöjd med första och nöjd med andra i derbyt mot Djursdala. Foto: Ossian Mathiasson

Goranci fick som han ville trots knackig första: "Vi är det bättre laget"

Karlo Goranci trodde stenhårt på seger mot Djursdala SK. Det gick vägen och Gullringens GoIF axlade favoritskapet på ett bra sätt. 
– Får vi igång spelet och spelar som vi ska så kommer vi vinna fler matcher, säger Karlo Goranci.

Annons:

Gullringen kom inte riktigt till sin rätt i första halvlek trots att de ledde med 1–0 och ägde stora delar av spelet mot Djursdala som fick lägga mycket fokus på defensiven. 

– Det var mestadels sidledspass, hemåtpass och sedan en långboll utan adress. Det gjorde att vi inte hann upp med vårt lag. Vi skapade i stort sett ingenting så jag var väldigt missnöjd med första halvlek, säger Karlo Goranci. 

"När vi fick in 2–0 släppte allt"

Ett på förhand skadedrabbat Djursdala försvagades ytterligare i slutet av första halvlek då Christian Simonsson och Daniel ”Bränna” Gustafsson skadade sig och tvingades kliva av. 

Gullringen fick bättre ordning på sitt spel efter paus och tryckte tillbaka Djursdala ännu mer. 

– Det är 60–40 i dominans till oss i första och 90–10 till oss i andra. Vi kontrollerar matchen och gör vissa korrigeringar i uppställningen, säger Karlo Goranci. 

Gullringen gjorde 2–0 med kvarten kvar att spela och fyllde på med ytterligare två mål innan slutsignalen ljöd på Gullemon. 

– Jag var aldrig nervös, men man kände ändå spänningen med bara 1–0 efter 75 minuter. Vi behövde få in ett 2–0-mål, för vad som helst kan hända. De hade ett halvläge som de kunde ha satt vid ställningen 1–0. När vi fick in 2–0 släppte allt. Vi är det bättre laget och det syns i andra halvlek. De hade inte fått kryss eller vunnit om Simonsson och ”Bränna” hade spelat hela matchen.

"Känns som en vana"

Gullringen inledde med en poäng på de två första matcherna och har nu fyra raka triumfer. 

– Jag har hela tiden sagt att det bara krävs en vinst för att vi ska komma igång. Vi är ett bra lag och ska haka på Vimmerby och Tranås i toppen. Får man en vinst mår man bra och två vinster ännu bättre. Nu rullar det på och det känns som en vana. Får vi igång spelet och spelar som vi ska så kommer vi vinna fler matcher. 

16-årige Felix Johansson gjorde sitt första a-lagsmål fram till 3–0 med tio minuter kvar att spela. 

– Han växte successivt in i matchen, följde med upp i fler anfall efter paus och fick göra ett fint mål. Ett målskyttsmål, det var behärskat och lugnt. Jag såg glädjen i hans ansikte efter målet. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: