Annons:

Sök

Annons:

Gullringen spelar nyckelmatch i toppen – nyförvärvet rakt in i startelvan

Gullringens GoIF tar emot serietvåan Tranås FF på hemmaplan i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Gullringen spelar nyckelmatch i toppen – nyförvärvet rakt in i startelvan

Noll poäng i fredagens toppmöte. Nu är Gullringens GoIF i behov av tre poäng i nästa toppmöte mot Tranås FF för att inte hamna på efterkälken.
– Kul att möta lag där man på förhand känner att det kommer bli tufft, säger spelande tränaren Karlo Goranci. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gullringen förlorade fredagens välbesökta derby mot Vimmerby IF med 1–2.

Nu får gulsvart chans till revansch då serietvåan Tranås FF kommer på besök till Gullemon. 

Tredjeplacerade Gullringen ligger just nu åtta respektive sju poäng bakom ettan Vimmerby och tvåan Tranås och måste vinna för att inte tappa viktig mark i toppstriden.

– Nu går vi in med mindsitet om att varje match är som en cupmatch. Det är 13 omgångar kvar och 39 poäng kvar att spela om och inget lag kommer gå rent. Det kanske inte är vinna eller försvinna men vi måste få in tankesättet med att vinna en match och ta nästa match, säger Karlo Goranci. 

"Lätt att tänka att vi är borta"

Gullringen går för seger i hopp om att minska gapet till Tranås. Om det blir förlust skiljer det tio poäng mellan lagen. 

– Det är lätt att tänka att vi är borta om vi förlorar i morgon (läs i dag), men vi möter både Tranås och Vimmerby en gång till. Situationen är mycket bättre om vi vinner matchen än om vi skulle förlora, dels för självförtroendet, dels för påverkan på säsongen. Då känner vi att vi har chansen att gå framåt. Blir det ett stort gap så blir det jobbigare och jobbigare eftersom vi vill vara där uppe, säger Goranci. 

Det blir en tuff nöt att knäcka då Tranås är det lag som har gjort flest mål, 41, och släppt in minst mål, åtta. 

– De är starka både offensivt och defensivt och vad jag har förstått är de mer spelande i jämförelse med Vimmerby. De är dessutom ett konstgräslag och jag vet av erfarenhet att det blir en annan grej med på naturgräs. Det är ett bra lag som gör det de ska, säger Karlo Goranci. 

Gullringens taktik är att hålla ett kompakt försvarsspel och undvika billiga baklängesmål.

– Många mål som vi har släppt in är simpla, vilket gör det svårt att få gratismål framåt. När vi själva äger boll ska vi försöka rulla och hitta kombinationer och förhoppningsvis få fast bollen lite mer i anfallsspelet så vi kan trycka upp laget och spela mer på offensiv planhalva. 

"Kanske snabbaste spelaren vi har"

Hårdsatsande Gullringen har efter säsongsstarten plockat in nyförvärv på löpande band. Senaste värvningen, 22-årige försvararen Victor Okejl med division 1-rutin från Linköping City, debuterar som vänsterback i afton. 

– Han spelade några matcher med City i division 1 förra året och det var turbulent. Varje spelare mår bra av att komma till en förening som har stabilitet och mår bra.  

– Han är kanske den snabbaste spelaren vi har plus att han är explosiv, bra i försvarsspelet, följsam och svår att komma förbi. 

Karlo Goranci är nöjd med förstärkningarna och är öppen för fler tillskott. 

– Vi behöver kanske förstärka så vi får mer konkurrens på vissa positioner, till exempel på mittfältet.

Fakta

Gullringens startelva: Petter Gustafsson – Albin Gustafsson, Alexander Svartz, Ola Lindblom, Victor Okejl – Melker Johansson, Sebastian Svartz, Jesper Wärnehall, Ibrahim Doumbia – Ricky Gustafsson, Karlo Goranci.

Bänken: Marcus Oskarsson Johansson, Herman Lynbech, Maqbul Daudi, Felix Johansson och Deart Agushi.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: