Annons:

Sök

Annons:

Gunnarsson om favoritskapet: ”Ingen extra press”

Patrik Gunnarsson vill se att hans lag kommer ut med rätt inställning mot Djursdala. Foto: Arkivbild

Gunnarsson om favoritskapet: ”Ingen extra press”

Tranås och Gullringen jagar bakom och fadäsen mot Djursdala SK i våras får förstås inte upprepas. Men VIF-tränaren Patrik Gunnarsson känner ingen press inför derbyt mot DSK.
– Det känns om rätt match att dra igång med, det är alltid trevligt med derby.

Annons:

Vimmerby IF stod för en nästan prickfri vårsäsong. Det är bara 2-2 mot Djursdala och förfallet mot Höreda som sticker ut i negativ mening. I övrigt gick VIF rent och sitter i förarsätet när man nu kliver in i höstsäsongen.

– Vi ska förvalta det vi skapat under våren och få fram det positiva igen. Favoritskapet har vi satt oss i själva och haft hela våren. Det känns som att vi klarar att hantera det. Jag tycker att vi lärde oss mycket av matchen mot DSK hemma och vann x antal matcher efter den. Det handlar om inställningen och att ge 100 procent, annars vinner man inga matcher. Man kan ha hur bra lag som helst, går man ned fem-tio procent blir det jämna matcher.

Hur ser du på att börja med ett derby?

– Jag vet vad som väntar på Dalavallen, men känner bara att det är positivt att gå igång. Det är ingenting som vi räds utan vi ser möjligheter. Vi är fullt ödmjuka inför den här uppgiften. Vi går för en trepoängare, men är fullt medvetna om att det kommer bli tufft.

Känner du extra tryck på er efter poängtappet mot DSK hemma?

– Är man i toppen så är man jagad, det är enkel matematik. Jag känner inte att det är någon extra press. Ska vi vara med och slåss om seriesegern så måste vi hantera det. DSK har också press på sig, de behöver poäng i botten.

Vad blir viktigast för er del?

– 100 procent inställning. Sedan kan vi ha ett spel och spela fotboll, men har man inte inställningen i 90 minuter så åker man ofta hem utan poäng. Det är det enkla ordet.

Vad saknade ni i hemmamatchen?

– Den matchen blev en kämpamatch och vi blev lite tagna på sängen. Djursdala är inget dåligt lag, de har bra fotbollsspelare, sedan kanske de inte är så vältränade som vi är.

"Påverkar bredden mest"

Vimmerby har en rad spelare borta. Vladimir Radak och Mojeb Abdul Majed har flyttat till Linköping och kommer inte vara med mer. Belmin Hrustic och Jejna Ilhan är bortresta.

– Det påverkar bredden mest, men spetsen lite med. Jag ska inte sticka under stol med att det påverkar lite, men vi har fullgoda ersättare.

In i truppen kommer Ali Muhammed som pluggar i Kalmar till vardags, men kommer att finnas med under höstupptakten.

Truppen: Gustaf Johansson, Linus Palmér Håårdh, Niklas Gunnarsson, Knut Gunnarsson, Johan Carlsson, Haris Dreco, Anton Brorsson, Anton Ljungberg, Rickard Thuresson, Selatin Saljani, Joakim Storm, Ali Muhammed, Ludvig Strömbom, Pontus Kägo Bragsjö, Walid Hassan, Ahmed Tarabeih.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: