Annons:

Sök

Annons:

Många avbräck i säsongens viktigaste match – rutinerad spelare går in i startelvan

Både Patrik Wärnehall och Karlo Goranci är avstängda när Gullringen spelar viktig toppmatch borta mot Tranås på fredagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

Många avbräck i säsongens viktigaste match – rutinerad spelare går in i startelvan

Mentala genomklappningen mot Vimmerby IF kan kosta Gullringens GoIF kvalplatsen till division 3.

I säsongens viktigaste match mot Tranås FF är fem spelare avstängda och en spelare skadad. Vid förlust kliver Tranås förbi och kopplar grepp om kvalplatsen.

– Vi har fullt fokus på uppgiften och vet vad som står på spel, säger Karlo Goranci. 

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Gullringens GoIF var på väg mot tre viktiga poäng i jakten på kvalspel när de, med kvarten kvar att spela, ledde med 2–0 mot Vimmerby förra fredagen.

Efter en situation på mittplan, där Gullringslägret ville ha frispark, reducerade Vimmerby och därefter föll hemmalaget ihop totalt. 

Fem avstängda spelare

Matchen slutade 2-2. Vimmerby fick fira uppflyttning och Gullringen fick fem nyckelspelare avstängda.

Albin Gustafsson åkte på två snabba gula kort och därefter drog Alexander Swartz, Karlo Goranci och Ricky Gustafsson på sig gula kort ute på planen och blev varningsavstängda.

Inte nog med det så blev både Ola Lindblom och ledaren Patrik Wärnehall utvisade från avbytarbänken. 

– Om man tittar på det som hände på planen var det en match som inte var värd så många gula kort. Det var absolut hetsigt och känslofyllt, men domaren var känslomässigt ur balans sista kvarten. Det är inget som man kan gå tillbaka till utan nu får vi se framåt. Det går inte att grubbla på vilka som inte är med och inte kan spela. Det är fokus på de som ska spela och ge dem självförtroende så de vågar tro på att vi ska göra jobbet, säger Karlo Goranci. 

Hur ser du på avstängningarna med tanke på att ert fokus egentligen låg på Tranåsmatchen i kampen om kval?

– På måndagsträningen glömmer man det som har inträffat och fokuserar på de som kommer spela. Tänker jag att vi kommer få problem så kommer vi bara få fler problem. Att sitta och tänka på vilka som inte kommer spela gynnar inte laget. Jag litar på spelartruppen vi har och jag har en god känsla, men det går inte att undvika att det är bra spelare vi saknar. 

"Jublar vid allt förutom förlust"

Säsongens i särklass viktigaste match står för dörren på fredagskvällen. Gullringen möter Tranås FF på bortaplan, tabelltrean som ligger tre poäng efter och har fyra måls bättre målskillnad än gulsvart. 

Gullringen säkrar kvalplatsen till division 3 vid vinst och Tranås kliver förbi och skaffar sig ett fint utgångsläge inför nästa helgs avgörande om de vinner. Gullringen vann vårmötet lagen emellan med 2–1 efter en kanoninsats.  

– Vi kommer jubla vid allt förutom förlust. Alla vet läget och det är en viktig match som alla vill spela. Vi behöver inte jaga något men vi ska inte heller spela på resultat. Vi ska spela kompakt, arbeta tillsammans och göra det svårt för motståndaren. De är bra på hemmaplan och kommer sätta hög press så det är viktigt för oss att reda ut första stormen. Vi kommer spela lite mer försvarsinriktat, men när vi har boll ska vi rulla och hitta olika varianter och attackera på ett lite annorlunda sätt, säger Goranci. 

Gullringen njöt av ett resultat från den gångna helgen. För tredje gången under höstsäsongen kryssade och tappade Tranås poäng på naturgräs när de släppte in 2–2 i 88:e minuten mot jumbon Örserums IK.

– Det var en match jag trodde att de skulle vinna så det var positivt för oss. 

Vad har du för känsla?

– Jag är självklart besviken för att jag inte får vara med själv. Jag är ändå förväntansfull, taggad och nervös. Är man inte nervös inför en så pass viktig match så bryr man sig inte. 

De leder laget i toppmötet

Gullringen får dessutom klara sig utan Jesper Wärnehall på grund av en ljumskskada han ådrog sig mot VIF. Sebastian Svartz har varit krasslig i veckan och är ett osäkert kort. 

– Det är en del av fotbollen. Skador och avstängningar sker ju. Nu får andra spelare chansen att kliva fram. 

Niklas Johansson och Tom Lynbech kommer leda Gullringen då Karlo Goranci och Patrik Wärnehall är avstängda och inte får befinna sig vid bänken. 

– Jag är självklart besviken för att jag inte får vara med. Jag är ändå förväntansfull, taggad och nervös. Är man inte nervös inför en viktig match så bryr man sig inte. 

Rutinerad spelare går in från start

Det blir ett helt nytt lag jämfört med förra matchen. Värt att notera är att rutinerade Tobias Carlsson kallas in och spelar mittback tillsammans unge Felix Johansson, ett väntat drag med tanke på alla avbräck. 

– Det är en rutinerad och smart spelare som kommer skänka lugn med sitt spel. "Tobbe" vet vad som gäller, kommer inte stressa upp sig eller bli uppjagad och har tränat med oss på sistone. 

Fakta

Gullringens startelva mot Tranås: Petter Gustafsson – Olle Eriksson, Tobias Carlsson, Felix Johansson, Victor Okeji – Ibrahim Doumbia, Herman Lynbech, Sebastian Svartz, Melker Johansson – Marcus Oskarsson Johansson, Maqbul Daudi. 

Avbytare: Wiggo Lampa, Hugo Johansson, Emmanuel Mungutu, Leontios Cota och Julius Eriksson.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

LEDIGA JOBB

LEDIGA BOSTÄDER

VECKANS FRÅGA


Rösta Se resultat
Läs in fler nyheter

Annons:

Annons: